Pyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 8.5.2019

Valtakunnallista Pyörällä kouluun -päivää vietetään Pyöräilyviikolla keskiviikkona 8.5.2019.

Jyväskylän Pyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset lapset, nuoret ja opiskelijat fillaroimaan kouluun sekä vanhemmat ja koulut edistämään koulumatkojen kulkemista fillarilla Pyörällä kouluun -päivänä!

Osallistu pyöräilemällä kouluun ja haasta myös kaverisi mukaan!

Vanhemmat voivat osallistua päivään kannustamalla lastansa fillaroimaan, huoltamalla tai huollattamalla lapsen pyörän, hankkimalla lapselle uusia pyöräilyvarusteita, vähentämällä tarpeettomia koulukuskauksia, organisoimalla Pyöräilevän koulubussin omalle asuinalueelle…

Koulut voivat osallistua järjestämällä fillaritoimintaa. Toiminta voi olla pyöräretkiä, pyörien kuntotarkastus, pyöränhuolto- tai fiksun fillaroimisen opetusta, pyöräilyaiheinen aamunavaus, pyöräparkkien tai koulumatkareittien kunnon selvittämistä ja parannusehdotuksien laadintaa, pyöräilymerkin suorittaminen… Halutessanne voitte ilmoittaa osallistumisesta alla kommenteissa.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Päivä löytyy myös Facebookista.

Fillarikiertue Jyväskylän päiväkodeille ja kouluille ma–pe 6.–10.5.

JYPS ja Jyväskylän kaupunki järjestävät fillarikiertueen päiväkodeille ja kouluille maanantaista perjantaihin 6.–10.5. Kiertue vierailee eri puolilla Jyväskylää 6.–7. ja 9.–10.5. klo 9–12. Keskiviikkona 8.5. kiertue on mukana koulujen Jälkkärijuhlassa Hipposhallilla klo 13–16 ja 17–19.

Pyörällä pienestä pitäen -koulutus Jyväskylän perusopetuksen opettajille ja muulle henkilöstölle ma 6.5. klo 12–15.30

Lisätietoja koulutuksesta täällä.

Koulumatkapyöräilyn hyötyjä

Aktiivisesta koulumatkasta kertyy monelle oppilaalle ja opiskelijalle merkittävä osa päivän fyysisestä aktiivisuudesta. Koulumatka on usein myös yhdessä vanhemman tai kaverin kanssa vietettyä tärkeää aikaa. Koulumatkaliikunta auttaa pysymään virkeämpänä koulupäivän aikana ja iltapäivällä palautuminen alkaa nopeammin. Tutkimusten mukaan aktiivisella matkalla on positiivisia vaikutuksia myös koulumenestykseen.

Kuljettaessa pyörällä tai kävellen vähenee tarpeeton liikenneturvallisuutta heikentävä saattoliikenne koulun ympäristössä. Aktiivisen koulumatkan aikana oppilas pääsee harjoittelemaan turvallista liikennekäyttäytymistä ja jatkaa varmemmin kestävien liikkumismuotojen käyttämistä myös aikuisena. Aktiivisella koulumatkaliikkumisella saavutetaan laajat sosiaaliset, taloudelliset ympäristöön liittyvät hyödyt!

Valtakunnallinen pyörällä kouluun -sivusto

Sivustolta löytyy kouluille vinkkejä pyörällä kulkemisen edistämiseksi. Sivustolla voi myös ilmoittautua Pyörällä kouluun -päivän viettämiseen ja jakaa oman koulun esimerkkejä muillekin.

Koulujen Kilometrikisa

Koulujen kannattaa syksyllä osallistua valtakunnalliseen Koulujen Kilometrikisaan ja myös näin kannustaa koulumatkojen kulkemiseen fillarilla.