Pyöräilyviikko alkaa viikonlopun kestävillä Fillarifestareilla. Lauantain 28.8. ohjelma sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle, kävelykadun Kompassille tulevalle tapahtumalavalle ja laajemmin keskustaan.

Festareille osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa.

Teemme yhteistyötä keskustassa samaan aikaan järjestettävien Muotipäivien kanssa.

Koronatilanteen vuoksi lauantain festarit toteutetaan alkuperäistä pienimuotoisempina. Esimerkiksi pyöräilymessuja ja useita musiikkikonsertteja ei järjestetä.

Jyväskylän keskusta täyttyy pyörällä liikkuvista

Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.

Pyöräilyviikko avataan Kompassin lavalla klo 12 Jyväskylän viikon suojelija, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan videotervehdyksellä. Avauksen jälkeen lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 Jalmari Viitanen esiintyy ensimmäisen kerran. Viitanen myös luovuttaa Jyväskylän alakoululaisten pyöräilykyselyn tulokset kaupungin edustajalle.

Lauantain ehdoton huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia noin 9 km keskustan kaduilla.

Muotipäivien kanssa järjestämme Kompassin lavalla Sport Fashion Show’n klo 13.

Klo 14 kuulemme Slack Birdin ilmaiskonsertin.

Toiminta koronan varalta

Festareille voi osallistua ainoastaan täysin terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa. Suosittelemme maskin käyttämistä ja rokotusta ennen osallistumista.


Fillarifestarien 28.8.2021 ohjelma

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–19.00MuotipäivätMuotipäivillä monipuolista muotiin liittyvää ohjelmaa keskustassa!Keskusta
12.00–15.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Koronatilanteen vuoksi lauantain festarit järjestetään alkuperäistä pienimuotoisempina. Osallistuthan vain terveenä ja oireettomana. Huolehdi myös turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Käytä tarvittaessa maskia. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Fillarifestarien nettisivu
Kävelykatu ja keskusta
12.00–15.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
12.00–12.10FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon avausPyöräilyviikko ja Fillarifestarit avataan viikon suojelija, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan videotervehdyksellä.Kompassin lava
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen luovutusJaetaan Jyväskylän vuoden 2021 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.Kompassin lava
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestarin ensiesiintyminenJyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 Jalmari Viitanen esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.Kompassin lava
12.20–12.25FILLARIFESTARIT: Jyväskylän alakoululaisten pyöräilykyselyn tulosten julkaisuKaupungin, JYPSin ja Lasten Parlamentin alakoululaisille toteuttaman pyöräilykyselyn tulokset julkaistaan.

Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 Jalmari Viitanen luovuttaa tulokset kaupungille.
Kompassin lava
12.30–12.45FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassi
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 11. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kompassilta, noin 9 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.30FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös!

Mukana olevat yritykset mm. Halonen, Jyväs-Optiikka, Kekäle, Lady Royal, Miniatyyli, Prisma Seppälä, Tommi Soidinmäki Production feat. Iina Naumanen ja Viking Jalkineet.

Muotipäivien nettisivut
Kompassin lava
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi
14.00–15.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Slack Bird3 albumia julkaissut punkfolk-yhtye Slack Bird esiintyy!

Yhtyettä voi kuunnella esimerkiksi Bandcampin kautta.

Tiedote Slack Birdista
Kompassin lava
15.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 29.8. festarit sijoittuvat Kirkkopuiston Paraatiaukiolle.

Fillarifestarit sunnuntaina 29.8. klo 12–17