Pyöräilyviikon ensimmäisenä lauantaina vietetään Fillarifestareita Kauppakadun pihakadulla Kilpisenkadun ja Gummeruksenkadun välisellä alueella.

Tervetuloa mukaan kaikille avoimeen ja ilmaiseen tapahtumakokonaisuuteen!

Jyväskylän keskusta täyttyy fillarilla liikkuvista

Pyöräilyviikon avaa virallisesti viikon suojelija, muusikko Ossi Valpio klo 12.30. Tämän jälkeen keväällä valittava Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2024–2025 esiintyy ensimmäisen kerran.

Lauantain huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia noin 10 kilometrin kierroksen kaupungin kaduilla.

Lapsille ja lapsiperheille on festareilla paljon ohjelmaa myös paraatin jälkeen. Pyöräilyviikon leikkipuistokiertueen ensimmäinen tapahtuma sijoittuu festareille. Tarjolla on myös mm. lasten pyörien kuntotarkastusta, puistosuunnistusta, taitoajorataa ja Fillariakatemian toiminnan esittelyä.

Kaikkien aikojen kahdeksas fillaripullingin maailmanmestaruuskilpailu, Jopo MM-fillaripulling polkaistaan alkaen klo 15. Tule osallistumaan tai vähintään seuraamaan hauskaa tapahtumaa!

Valtakunnallisen Pyörä kuntoon -päivän kunniaksi festareilla voi oppia fillarin kunnostamista huoltokurssilla.

Näytteilleasettajat esittelevät festareilla pyöriä ja varusteita. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja.


Fillarifestarien 4.5.2024 ohjelma

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
12.00–18.00FILLARIFESTARITFillarifestarit Jyväskylän keskustassa!

Fillarifestarien nettisivu
Kauppakadun pihakatu
12.00–18.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa I Cycle JKL -logollisia paitoja ja huppareita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kauppakadun pihakatu
12.30–12.40FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon avausAvaajana viikon suojelija, muusikko Ossi Valpio.Kauppakadun pihakatu
12.40–12.50FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2024–2025Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2024–2025 esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.

Lapsipyöräilypormestarin valitsevat vuosittain Jyväskylän kaupunki, Lasten parlamentti ja JYPS.
Kauppakadun pihakatu
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kauppakadun pihakatu
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 14. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuu esimerkiksi Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2024–2025.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kauppakadun pihakadulta, noin 10 km:n kierros keskusta- alueella
13.00–13.30FILLARIFESTARIT: Respeite Capoeira Jyväskylän esitysRespeite Capoeira Jyväskylän esitys.

Capoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Respeite Capoeira Jyväskylä ry:n tavoitteena on edistää capoeiran tuntemusta, parantaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä nostaa pysyvä innostus capoeira-kulttuuria kohtaan. Treenit soveltuvat kaikille ja harjoitusryhmiä löytyy aina kolmesta vuodesta ylöspäin. Mukaan treeneihin voi tulla koska vain, myös kesken kauden.

Respeite Capoeira Jyväskylän nettisivut

Respeite Capoeira Jyväskylä Facebookissa
Kauppakadun pihakatu
13.30–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän Voimistelijoiden näytösJyväskylän Voimistelijoiden näytös.

Vuonna 1979 voimistelun erikoisseuraksi perustettu Jyväskylän Voimistelijat on toiminnallaan sekä pitkäjänteisyydellään noussut voimistelun huippuseuraksi Suomessa. Kilpavoimistelun saralla seuran urheilijat ovat päässeet kansainväliselle huipulle saakka. Seura tarjoaa viikottain toimintaa niin telinevoimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa kuin rymisessä voimistelussa jopa noin 1500:lle kaiken ikäiselle (0–80-vuotiaalle) harrastajalle.

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji, jossa voimisteluun yhdistyy välineenkäsittelytaidot narulla, pallolla, vanteella, keiloilla ja nauhalla, sekä tanssi ja ilmaisullisuus.

JyVon nettisivut

JyVo Facebookissa

JyVon rytminen voimistelu Facebookissa
Kauppakadun pihakatu
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa lähtöpaikalle.Kauppakadun pihakatu
14.00–18.00FILLARIFESTARIT: Leikkipuistokiertue
Pyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kolmeen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa lapsille, nuorille ja perheille.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana pari potkupyörää ja pienikokoisia lastenpyöriä.

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Kirkkopuisto Kauppakadun pihakadun laidalla
14.00–18.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Kauppakadun pihakatu
14.00–18.00FILLARIFESTARIT: Lasten ja lapsenmielisten taitoajorataJYPSin Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Kauppakadun pihakatu
14.00–18.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Kauppakadun pihakatu
15.00–18.00FILLARIFESTARIT: PyöränhuoltokurssiKaikille avoin ja ilmainen pyöränhuoltokurssi.

Kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan. Kouluttajina toimivat JYPSin kokeneet mekaanikot.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 3.5. nettilomakkeella. Kurssille mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Kurssi Facebookissa
Kauppakadun pihakatu
15.00–16.30FILLARIFESTARIT: Jopo MM-fillaripulling 2024Kuka jaksaa polkaista pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen, hauska ja näyttävä fillaripullingin kahdeksas maailmanmestaruuskisa ajetaan Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä.

Sarjoina ovat naiset ja miehet. Molempien sarjojen 3 parasta palkitaan MM-mitaleilla ja Helkaman tavarapalkinnoilla.

Tapahtuma ajetaan Helkaman Isojopoilla. Kisan muut tarvikkeet on lahjoittanut STARK. Kisaajat eivät tarvitse erityisiä varusteita osallistuakseen, normaalit ulkoiluvaatteet riittävät.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa! Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Fillaripullingin tiedote

Fillaripulling Facebookissa
Kirkkopuisto