Pyöräilyviikon ensimmäinen viikonloppu koostuu Fillarifestareista. Lauantain 6.5. ohjelma sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle ja laajemmin keskustaan.

Festareille osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Halutessasi voit ilmoittautua ja kutsua kaverisikin mukaan myöhemmin julkaistavassa Facebook-tapahtumassa.

Jyväskylän keskusta täyttyy fillarilla liikkuvista

Kävelykadulla koetaan päivän aikana esimerkiksi useita musiikki-, liikunta- ja BMX-pyöräilyesityksiä.

Ilmaiskonserteissa esiintymässä on mm. lastenmusiikkiorkesteri Loiskis – muut esiintyjät ilmoitetaan myöhemmin.

Pyöräilyviikon suojelija avaa viikon virallisesti Kompassin lavalla klo 12. Avauksen jälkeen lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 esiintyy ensimmäisen kerran.

Lauantain yksi huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia vajaan 10 kilometrin kierroksen kaupungin kaduilla.

Kävelykadulla on koko tapahtuman ajan lukuisten näytteilleasettajien Pyöräily ja hyvinvointi -messut. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja.

Fastion Unit toteuttaa Kompassin lavalla klo 13 liikuntaan ja fillarointiin liittyvän Sport Fashion Show -muotinäytöksen.


Fillarifestarien 6.5.2023 ohjelmaa

Huom! Ohjelmaa päivitetään talven ja kevään aikana!
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarien Facebook-tapahtuma julkaistaan myöhemmin.
Kauppakadun kävelykatu ja keskusta, Jyväskylä
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykadulla esittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Kävelykatu
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
11.00–11.45FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Lastenmusiikkiorkesteri LoiskisLastenmusiikkiorkesteri Loiskis esiintyy!Kompassin lava, kävelykatu
11.50–11.55FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.00–12.10FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon avausPyöräilyviikon ja Fillarifestarien virallinen avaus.Kompassin lava, kävelykatu
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen luovutusJaetaan Jyväskylän vuoden 2023 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.Kompassin lava, kävelykatu
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestarin ensiesiintyminenJyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.Kompassin lava, kävelykatu
12.20–12.30FILLARIFESTARIT: Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote
Kompassin lava, kävelykatu
12.30–12.40FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.40–12.50FILLARIFESTARIT: Positiven zumbaKuntokeskus Positive pitää kävelykadulla avoimen zumbakokeilun, johon voivat kaikki osallistua!Kompassi, kävelykatu
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassin lava, kävelykatu
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 13. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuu esimerkiksi lastenmusiikkiorkesteri Loiskis (säävarauksella).

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraatin Facebook-tapahtuma
Kävelykadun Kompassilta, vajaan 10 km:n kierros keskusta- alueella
13.00–13.20FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös! Näytöksen järjestää Fashion Unit.


Kompassin lava, kävelykatu
13.20–13.40FILLARIFESTARIT: : Respeite Capoeira Jyväskylän esitysRespeite Capoeira Jyväskylän esitys.

Capoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Respeite Capoeira Jyväskylä ry:n tavoitteena on edistää capoeiran tuntemusta, parantaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä nostaa pysyvä innostus capoeira-kulttuuria kohtaan. Treenit soveltuvat kaikille ja harjoitusryhmiä löytyy aina kolmesta vuodesta ylöspäin. Mukaan treeneihin voi tulla koska vain, myös kesken kauden.

Respeite Capoeira Jyväskylän nettisivut

Respeite Capoeira Jyväskylä Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi, kävelykatu
15.00–16.00FILLARIFESTARIT: PyöräilyesittelyitäNäytteilleasettajien ja kiinnostavien pyöräilyteemojen esittelyitä.Kompassin lava, kävelykatu
17.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 7.5. festarit sijoittuvat tällä tietoa Kauppakadun pihakadulle Kirkkopuiston laidalle.

Fillarifestarit sunnuntaina 7.5. klo 12–17