Pyöräilyviikon ensimmäinen viikonloppu koostuu Fillarifestareista. Lauantain 6.5. ohjelma sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle ja laajemmin keskustaan.

Festareille osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Halutessasi voit ilmoittautua ja kutsua kaverisikin mukaan Facebook-tapahtumassa.

Jyväskylän keskusta täyttyy fillarilla liikkuvista

Kävelykadulla koetaan päivän aikana esimerkiksi useita musiikki-, liikunta- ja BMX-pyöräilyesityksiä.

Ilmaiskonserteissa esiintyvät lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, muusikko Asa ja laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti.

Pyöräilyviikon suojelija, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen avaa viikon virallisesti Kompassin lavalla klo 12. Jyväskylän kaupungin tervehdyksen toimittaa kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Marika Visakorpi-Kemppainen. Avauksen jälkeen lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula esiintyy ensimmäisen kerran.

Lauantain yksi huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia vajaan 10 kilometrin kierroksen kaupungin kaduilla.

Kävelykadulla on koko tapahtuman ajan lukuisten näytteilleasettajien Pyöräily ja hyvinvointi -messut. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja.

Fashion Unit toteuttaa Kompassin lavalla klo 13 liikuntaan ja fillarointiin liittyvän Sport Fashion Show -muotinäytöksen.


Fillarifestarien 6.5.2023 ohjelma

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarien Facebook-tapahtuma
Kauppakadun kävelykatu ja keskusta, Jyväskylä
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykadulla esittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Kävelykatu
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
11.00–11.45FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Lastenmusiikkiorkesteri LoiskisLastenmusiikkiorkesteri Loiskis esiintyy!

Loiskis on Suomen monipuolisin lastenmusiikkiorkesteri, joka loihtii valloittavan tunnelman konserteissaan niin lapsille kuin aikuisille. Loiskis-orkesterissa soi useita eri instrumentteja monilla eri musiikkityyleillä. Siitä keittyy herkullinen Loiskis-soundi, musiikillinen ilottelu. Yleisö pääsee aina osallistumaan – laulamaan, leikkimään ja hupsuttelemaan. Loiskis innostaa ja yllättää varmasti!

Loiskiksen nettisivut

Loiskis Facebookissa

Loiskis YouTubessa
Kompassin lava, kävelykatu
11.50–11.55FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.00–12.05FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon virallinen avausPyöräilyviikon ja Fillarifestarien virallinen avaus. Avaajana viikon suojelija, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen.Kompassin lava, kävelykatu
12.05–12.10FILLARIFESTARIT: Jyväskylän kaupungin tervehdysJyväskylän kaupungin tervehdys Pyöräilyviikolle. Puheenvuoron pitää kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Marika Visakorpi-Kemppainen.Kompassin lava, kävelykatu
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat 2023Jaetaan Jyväskylän vuoden 2023 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.

Kunniamaininnat myöntävät Jyväskylän kaupunki ja JYPS.
Kompassin lava, kävelykatu
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.

Lapsipyöräilypormestarin valitsevat vuosittain Jyväskylän kaupunki, LastenParlamentti ja JYPS.
Kompassin lava, kävelykatu
12.20–12.30FILLARIFESTARIT: Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote
Kompassin lava, kävelykatu
12.30–12.40FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.40–12.50FILLARIFESTARIT: Positiven zumbaKuntokeskus Positive pitää kävelykadulla avoimen zumbakokeilun, johon voivat kaikki osallistua!Kompassi, kävelykatu
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassin lava, kävelykatu
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 13. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuvat esimerkiksi Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula.ja lastipyörien kyydissä lastenmusiikkiorkesteri Loiskis (säävarauksella).

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraatin Facebook-tapahtuma
Kävelykadun Kompassilta, vajaan 10 km:n kierros keskusta- alueella
13.00–13.20FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös! Näytöksen järjestää Fashion Unit.Kompassin lava, kävelykatu
13.20–13.40FILLARIFESTARIT: : Respeite Capoeira Jyväskylän esitysRespeite Capoeira Jyväskylän esitys.

Capoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Respeite Capoeira Jyväskylä ry:n tavoitteena on edistää capoeiran tuntemusta, parantaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä nostaa pysyvä innostus capoeira-kulttuuria kohtaan. Treenit soveltuvat kaikille ja harjoitusryhmiä löytyy aina kolmesta vuodesta ylöspäin. Mukaan treeneihin voi tulla koska vain, myös kesken kauden.

Respeite Capoeira Jyväskylän nettisivut

Respeite Capoeira Jyväskylä Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
13.40–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän Voimistelijoiden näytösJyväskylän Voimistelijoiden näytös.

Vuonna 1979 voimistelun erikoisseuraksi perustettu Jyväskylän Voimistelijat on toiminnallaan sekä pitkäjänteisyydellään noussut voimistelun huippuseuraksi Suomessa. Kilpavoimistelun saralla seuran urheilijat ovat päässeet kansainväliselle huipulle saakka. Seura tarjoaa viikottain toimintaa niin telinevoimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa kuin rymisessä voimistelussa jopa noin 1500:lle kaiken ikäiselle (0–80-vuotiaalle) harrastajalle.

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji, jossa voimisteluun yhdistyy välineenkäsittelytaidot narulla, pallolla, vanteella, keiloilla ja nauhalla, sekä tanssi ja ilmaisullisuus.

JyVon nettisivut

JyVo Facebookissa

JyVon rytminen voimistelu Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi, kävelykatu
14.00–15.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: AsaAsa esiintyy!

Asa on suomalainen, yhteiskunnallisista ja filosofisista sanoituksistaan tunnettu rap-muusikko, joka on julkaissut peräti 17 levyä. Asa on voittanut sekä Teosto- että Emma-palkinnot.

Asa Facebookissa

Asa Spotifyssä
Kompassin lava, kävelykatu
15.00–15.05FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
15.15–16.00FILLARIFESTARIT: PyöräilyesittelyitäPyöräily ja hyvinvointi -messujen näytteilleasettajien ja kiinnostavien pyöräilytuotteiden esittelyitä.Kompassin lava, kävelykatu
16.00–17.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Litku KlemettiLitku Klemetti esiintyy!

Litku on Luhangassa asuva muusikko ja laulaja-lauluntekijä. Litku on suomalaisen undergroundrockin suosikkeja. Litku on saanut neljä Emma-ehdokkuutta. Juna Kainuuseen oli Radio Helsingin soitetuin kappale vuonna 2017 ja sai Emman vuonna 2018. Juna Kainuuseen ja Ding ding dong on valittu Soundin vuoden levyiksi.

Litku Klemetin nettisivut

Litku Klemetti Facebookissa
Kompassin lava, kävelykatu
17.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 7.5. festarit sijoittuvat Kauppakadun pihakadulle Kirkkopuiston laidalle.

Fillarifestarit sunnuntaina 7.5. klo 12–17