Pyöräilyviikko alkaa koko viikonlopun kestävillä Fillarifestareilla. Lauantain 28.8.  ohjelma sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle, kävelykadun Kompassille tulevalle tapahtumalavalle ja laajemmin keskustaan.

Tapahtumiin osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa.

Keskustassa järjestetään samaan aikaan Muotipäivät, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Jyväskylän keskusta täyttyy pyörällä liikkuvista

Kävelykadulla on Fillarimessut klo 11–17. Messuilla voi koeajaa pyöriä sekä tutustua monenlaisiin fillarointiin liittyviin varusteisiin ja toimintoihin. JYPSin teltalla voi esimerkiksi ostaa I Cycle JKL -teepaitoja ja -huppareita. Näytteilleasettajat on listattu täällä.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka avaa Fillarifestarit sekä samalla koko Pyöräilyviikon Kompassin lavalla klo 12. Avauksen jälkeen lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 esiintyy ensimmäisen kerran.

Yksi lauantain huippukohdista on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia noin 9 km keskustan kaduilla.

Kompassilla koetaan päivän aikana useita musiikkikonsertteja ja hienoja BMX-pyöräilyesityksiä.

Muotipäivien kanssa järjestämme Kompassin lavalla Sport Fashion Show’n klo 13.

Lauantain 28.8.2021 ohjelmaa

Fillarifestareiden koko ohjelma julkaistaan myöhemmin!
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.50–13.00Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassi
13.00–14.00Jyväskylän 11. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua nettisivulla!

Paraatin nettisivu.

Paraati Facebookissa.
Kompassilta, noin 8 km kierros keskusta- alueella
14.00Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi