Pyöräilyviikon ensimmäinen viikonloppu koostuu Fillarifestareista. Lauantain 7.5. noin 20 tapahtuman ohjelma sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle ja laajemmin keskustaan.

Festareille osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Halutessasi voit ilmoittautua ja kutsua kaverisikin mukaan Facebookissa.

Jyväskylän keskusta täyttyy fillarilla liikkuvista

Kävelykadulla koetaan päivän aikana esimerkiksi useita musiikki-, liikunta- ja BMX-pyöräilyesityksiä. Esiintymässä ovat muiden muassa artistit Kulissi Goes a Cappella, Aino ja Noora, Venla Sofia sekä Säätövara.

Pyöräilyviikon suojelija, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto avaa viikon virallisesti Kompassin lavalla klo 12. Avauksen jälkeen lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2022–2023, Pinja Vienola, esiintyy ensimmäisen kerran.

Lauantain yksi huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme iloisena kulkueena rauhallista vauhtia reilun 9 kilometrin kierroksen kaupungin kaduilla.

Kävelykadulla on tapahtuman ajan lukuisten näytteilleasettajien Pyöräily ja hyvinvointi -messut. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja.

Fillarifestarien sijoittuminen kävelykadulla näkyy tapahtumakartalla.

Toiminta koronan varalta

Festareille voi osallistua terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia osallistuttaessa. Suosittelemme vähintään tuplarokotusta ennen osallistumista.


Fillarifestarien 7.5.2022 ohjelma

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarit Facebookissa
Kauppakadun kävelykatu ja keskusta, Jyväskylä
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykadulla esittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Kävelykatu
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
11.00–11.30FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Kulissi Goes a CappellaKulissi Goes A Cappella on tänä vuonna 10 vuotta täyttävä jyväskyläläinen sekakuoro, joka laulaa raikkaita ja hauskoja sovituksia popin ja rockin klassikoista sekä tuoreista hiteistä, unohtamatta lauluja teatterimaailmasta ja Kulissin näytelmistä menneiltä vuosilta.

Kuoron ohjaajana toimii Nina Salonen ja kuorossa laulaa Kulissi-teatterin näyttämöltä tuttuja näyttelijöitä, muusikoita sekä muita laulamisesta innostuneita kulissilaisia.

Kulissi Goes A Cappellan nettisivu

Kulissi Goes A Cappella Facebookissa
Kompassin lava, kävelykatu
11.30–11.35FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Jyväskylän Teatteriyhdistys KulissiKesän hyväntuulisin musikaali löytyy tänä vuonna Jyväskylästä, kun Broadway-musikaali Amélie loihditaan Laajavuoreen. Ihanainen Amélie esittää yhden kappaleen maistiaisena ensi kesän tunnelmasta.

Teatteriyhdistys Kulissin nettisivut

Lisätietoja Améliesta
Kompassin lava, kävelykatu
11.45–11.55FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.00–12.10FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon avausPyöräilyviikon ja Fillarifestarien virallinen avaus. Avaajana viikon suojelija, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.Kompassin lava, kävelykatu
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen luovutusJaetaan Jyväskylän vuoden 2022 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.Kompassin lava, kävelykatu
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestarin ensiesiintyminenJyväskylän lapsipyöräilypormestari 2022–2023, Pinja Vienola, esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.Kompassin lava, kävelykatu
12.20–12.30FILLARIFESTARIT: Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote
Kompassin lava, kävelykatu
12.30–12.40FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassin lava, kävelykatu
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 12. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kävelykadun Kompassilta, noin 9 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.20FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös! Näytöksen järjestää Fashion Unit.Kompassin lava, kävelykatu
13.20–13.40FILLARIFESTARIT: Jyväskylän Voimistelijoiden näytösJo vuonna 1979 voimistelun erikoisseuraksi perustettu Jyväskylän Voimistelijat on toiminnallaan sekä pitkäjänteisyydellään noussut voimistelun huippuseuraksi Suomessa ja kilpavoimistelun saralla seuran urheilijat ovat päässeet kansainväliselle huipulle saakka. Seura tarjoaa viikottain toimintaa niin telinevoimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa kuin rymisessä voimistelussa jopa noin 1500:lle kaiken ikäiselle (0–80-vuotiaalle) harrastajalle.

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji, jossa voimisteluun yhdistyy välineenkäsittelytaidot narulla, pallolla, vanteella, keiloilla ja nauhalla, sekä tanssi ja ilmaisullisuus.

JyVon nettisivut
JyVo Facebookissa
JyVon rytminen voimistelu Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
13.40–14.00FILLARIFESTARIT: Respeite Capoeira Jyväskylän esitysCapoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Respeite Capoeira Jyväskylä ry:n tavoitteena on edistää capoeiran tuntemusta, parantaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä nostaa pysyvä innostus capoeira-kulttuuria kohtaan. Treenit soveltuvat kaikille ja harjoitusryhmiä löytyy aina kolmesta vuodesta ylöspäin. Mukaan treeneihin voi tulla koska vain, myös kesken kauden.

Respeite Capoeira Jyväskylän nettisivut

Respeite Capoeira Jyväskylä Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi, kävelykatu
14.00–14.30FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Aino ja NooraAino ja Noora, 18-vuotiaat kaksoset, tekevät modernia suomipoppia, jossa on vivahteita ysärimusiikista. Heidän mukaansatempaavan musiikin tarkoituksena on tuoda hyvää fiilistä kuuntelijoille. Aino ja Noora ovat julkaisseet omaa musiikkia vuodesta 2019. Heidät tunnetaan myös energisestä lavaesiintymisestä.

Ainon ja Nooran nettisivu

Ainon ja Noora TikTokissa

Ainon ja Noora Instagramissa

Ainon ja Noora Facebookissa
Kompassin lava, kävelykatu
14.30–14.45FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Venla SofiaVenla Sofia on tuore jyväskyläläinen muusikko ja laulaja-lauluntekijä Jyväskylä Rock Academystä, jonka ensimmäinen sinkku Tyhjä Seinä julkaistiin joulukuussa 2021. Hänen säveltämänsä ja sanoittamansa kappaleet käsittelevät elämää melankolian ja toiveikkuuden kautta.

Venla Sofian seuraava sinkku Kirouksen alla julkaistaan perjantaina 20.5. Jyväskylän Veturitalleilla.

Venla Sofia Instagramissa
Kompassin lava, kävelykatu
15.00–15.10FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
15.15–16.00FILLARIFESTARIT: PyöräilyesittelyitäNäytteilleasettajien ja kiinnostavien pyöräilyteemojen esittelyitä.Kompassin lava, kävelykatu
16.00–17.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: SäätövaraSäätövara on suomirokkia, punkkia ja funkkia yhdistelevä nuori jyväskyläläisbändi täynnä intoa ja energiaa. Bändi koostuu kitaristi/laulajista Aaro Viitasesta ja Olli Heikkisestä, basisti Riku Montosesta sekä rumpali Veikko Hoffmanista.

Säätövaran keikat ovat täynnä menevää rokkia, viihdyttäviä sanoituksia ja luovaa musisointia - kuka tietää, kenties välistä saattaa löytyä herkkä balladikin.

Säätövara Facebookissa
Kompassin lava, kävelykatu
17.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 8.5. festarit sijoittuvat Kirkkopuiston Paraatiaukiolle.

Fillarifestarit sunnuntaina 8.5. klo 12–17