Kuvasuunnistus on leikkimielinen ja ilmainen, kaupunkituntemusta testaava liikuntatapahtuma. Kaikille sopivassa tapahtumassa suunnistetaan kuvien perusteella eri puolilla kaupunkia sijaitseviin rastikohteisiin. Rastit pitää ensin tunnistaa ja sen jälkeen löytää. Tapahtumaan voi osallistua omalla lihasvoimalla eli vaikkapa pyörällä tai jalan liikkuen.

Rasteina voivat toimia julkiset tai yhteisöjen omistamat rakennukset, taideteokset ja maisemapaikat. Kohteita on yhteensä 12.

Vähintään 6 rastia kiertäneiden kesken arvotaan palkintoja. Arvontapalkintoja on kymmeniä. Kaikilla rasteilla käyneiden kesken arvotaan lisäpalkintoja. Kaikki rastit kiertäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Ride Cycle Storen pyörälahjakortti! Myös hauskin tai hauskimmin tuunattu pyörä ja/tai asu palkitaan!

Halutessasi voit ilmoittautua ja haastaa kavereitasi mukaan Facebook-tapahtumassa.

Vuoden 2020 tapahtumassa korttinsa palautti 342 osallistujaa. Suorituskorttien palautusennätys 542 on vuodelta 2007.

Tervetuloa suunnistamaan!

Toimintaohjeita

Suunnistamisen voi aloittaa miltä rastilta tahansa ja rastit voi kiertää haluamassaan järjestyksessä.

Rastikohteet on merkitty valko-oransseilla lipuilla. Jokaisella rastilla on valvoja, jolta voi myös tarvittaessa kysyä vinkkejä suunnistamiseen.

Rasteilla käymiset merkitään itse omalla kynällä suorituskorttiin, jonka voi tulostaa etukäteen tai noutaa joltain rastilta. Rastivalvoja kertoo kirjoitettavan koodin.

Kortit voi palauttaa mille tahansa rastille.

Rastikuvat ja suorituskortti

Kuvat rasteista ja suorituskortti löytyvät linkkeinä alta sunnuntaina 5.9. Kuvalistan ohessa on lisäohjeita tapahtumaa varten.

Voit tarkastella kuvalistaa puhelimellasi tai tulostaa sen. Rasteilla on ylimääräisiä tulostettuja listoja.

Voit halutessasi tulostaa suorituskorttisi itse. Rasteilla on ylimääräisiä suorituskortteja.

Toiminta koronan varalta

Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Ota tapahtumaan oma kynä. Myös maski kannattaa ottaa mukaan – joissain rastikohteissa voi halutessaan vierailla sisätiloissa tutustumassa toimintaan.

Ohjeiden mukaan toimimalla tapahtumassa välttää lähikontaktit tuntemattomien kanssa.

Aiempien vuosien kuvia ja tuloksia

Alle on koottu joidenkin aiempien tapahtumavuosien kuvia ja tuloksia.