Pyöräparaati on iloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena Jyväskylän kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun. Paraatiin saa myös ottaa mukaan akkumankkoja tms. musiikkivälineitä.

Paraatiin osallistuvat esimerkiksi Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula ja lastipyörien kyydissä lastenmusiikkiorkesteri Loiskis (säävarauksella).

Paraatia on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Paraati on aina kerännyt useampi sata osallistujaa. Kuvia vuoden 2021 paraatista löydät täältä.

Tule mankelillasi mukaan! Haasta paraatiin myös sukulaisesi, työtoverisi ja kaverisi – vaikkapa Facebook-tapahtumassa!

Lähtöpaikka, reitti ja paraatissa eteneminen

Paraatia varten kokoonnutaan kävelykadulle Kompassin ja Vapaudenkadun välille.

Paraatireitin pituus on reilut 9 km. Luonnollisesti mukaan voi tulla myös vain osaksi matkaa.

Paraati kulkee reittiä Asemakatu–Kauppakatu–Väinönkatu–Hannikaisenkatu–Vaasankatu–Rantaväylä–Satamakatu–Schaumanin puistotie–Heikinkatu–Vapaudenkatu–Tourulantie–Rusokinkatu–Ailakinkatu–Kankaan baana–Merasin–Vapaaherrantie–Lohikoskentie–Puistokatu–Yrjönkatu–Sepänkatu–Harjukatu–Yliopistonkatu–Vaasankatu–Kauppakatu. Reitti näkyy kartalla täällä.

Paraatissa pyöräillään rauhallista vauhtia ja muita varoen pääasiassa ajoradalla yhden kaistan leveydeltä. Pidetään letka yhtenäisenä!

Mukana paraatissa on sekä fillaripoliiseja että keltaisiin liiveihin pukeutuneita liikenteenohjaajia – muista noudattaa heidän ohjeitaan!

Porukalla paraatiin?

Haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi, joukkueesi tai muu ryhmäsi ilmoittautua paraatiin?

Ilmoittautuneet listataan tällä sivulla ja myös paraatissa voitte saada esimerkiksi yhtenäisillä asusteilla näkyvyyttä omalle toiminnallenne.

Mukaan voitte ilmoittautua nettilomakkeella!

Paraatiin ilmoittautuneet 2023

  1. JYPS ry
  2. Team Rynkeby Järvi-Suomi

Esiintyjäksi paraatiin?

Muusikot tms. ovat tervetulleita esiintymään paraatissa lastipyörien kyydissä. Esiintyjät saavat lounaan ja I Cycle JKL -teepaidan. Lisätietoja ja lastipyöräpaikkoja voi kysellä: teemu.tenhunen (ät) jyps.fi.