Pyöräparaati on iloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena Jyväskylän kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun. Paraatiin saa myös ottaa mukaan akkumankkoja tms. musiikkivälineitä.

Paraatiin osallistuu esimerkiksi keväällä valittava Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2024–2025.

Paraatia on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Paraati on aina kerännyt useampi sata osallistujaa. Kuvia vuoden 2023 paraatista löydät täältä.

Tule mankelillasi mukaan! Haasta paraatiin myös sukulaisesi, työtoverisi ja kaverisi – vaikkapa Facebook-tapahtumassa!

Lähtöpaikka, reitti ja paraatissa eteneminen

Paraatia varten kokoonnutaan Kilpisenkadun ja Gummeruksenkadun väliselle Kauppakadun pihakadulle Kirkkopuiston laidalle.

Paraatireitin pituus on noin 9,5 km. Luonnollisesti mukaan voi tulla myös vain osaksi matkaa.

Paraatin reitti on tällä kertaa Kauppakatu–Väinönkatu–Hannikaisenkatu–Vaasankatu–Rantaväylä–Satamakatu–Siltakatu–Polttolinja–Siltakatu–Schaumanin puistotie–Heikinkatu–Vapaudenkatu–Kalevankatu–Ilmarisenkatu–Yrjönkatu–Tellervonkatu–Puutarhakatu–Tapionkatu–Yrjönkatu–Sepänkatu–Harjukatu–Yliopistonkatu–Vaasankatu–Kauppakatu.

Paraatissa pyöräillään rauhallista vauhtia ja muita varoen pääasiassa ajoradalla yhden kaistan leveydeltä. Pidetään letka yhtenäisenä!

Mukana paraatissa on sekä fillaripoliiseja että keltaisiin liiveihin pukeutuneita liikenteenohjaajia – muista noudattaa heidän ohjeitaan!

Porukalla paraatiin?

Haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi, joukkueesi tai muu ryhmäsi ilmoittautua paraatiin?

Ilmoittautuneet listataan tällä sivulla ja myös paraatissa voitte saada esimerkiksi yhtenäisillä asusteilla näkyvyyttä omalle toiminnallenne.

Mukaan voitte ilmoittautua nettilomakkeella!

Paraatiin ilmoittautuneet 2024

  1. JYPS ry

Esiintyjäksi paraatiin?

Muusikot tms. ovat tervetulleita esiintymään paraatissa lastipyörien kyydissä. Esiintyjät saavat lounaan ja I Cycle JKL -teepaidan. Lisätietoja ja lastipyöräpaikkoja voi kysellä: teemu.tenhunen (ät) jyps.fi.