Pyöräparaati on iloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena Jyväskylän kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuvat mm. Pyöräilyviikon suojelija ja avaaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä Jyväskylän vuoden 2022–2023 lapsipyöräilypormestari Pinja Vienola.

Paraatia on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Paraati on aina kerännyt useampi sata osallistujaa. Kuvia vuoden 2021 paraatista löydät täältä.

Tule mankelillasi mukaan! Haasta paraatiin myös sukulaisesi, työtoverisi ja kaverisi – vaikkapa Facebook-tapahtumassa!

Lähtöpaikka, reitti ja paraatissa eteneminen

Paraatia varten kokoonnutaan kävelykadun Kompassille. Reitin pituus on reilut 9 km. Paraati kulkee reittiä: Asemakatu–Hannikaisenkatu–Vaasankatu–Rantaväylä–Satamakatu–Siltakatu–Schaumanin puistotie–Heikinkatu–Vapaudenkatu–Kalevankatu–Yliopistonkatu–Harjukatu–Sepänkatu–Nisulankatu–Pitkäkatu–Voionmaankatu–Vaasankatu–Kauppakatu.

Paraatissa pyöräillään rauhallista vauhtia ja muita varoen ajoradalla yhden kaistan leveydeltä. Pyrimme pitämään letkan yhtenäisenä.

Mukana paraatissa on sekä fillaripoliiseja että keltaisiin liiveihin pukeutuneita liikenteenohjaajia – muista noudattaa heidän ohjeitaan!

Toiminta koronan varalta

Paraatiin voi osallistua terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia osallistuttaessa. Suosittelemme vähintään tuplarokotusta ennen osallistumista.

Porukalla paraatiin?

Haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi, joukkueesi tai muu ryhmäsi ilmoittautua paraatiin?

Ilmoittautuneet listataan tällä sivulla ja myös paraatissa voitte saada esimerkiksi yhtenäisillä asusteilla näkyvyyttä omalle toiminnallenne.

Mukaan voitte ilmoittautua nettilomakkeella!

Paraatiin ilmoittautuneet 2022

  1. JYPS ry
  2. Biketaxi Jyväskylä
  3. Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO
  4. Taitoniekantie 2 A
  5. Team Rynkeby Jyväskylä–Kuopio
  6. Lastipyörälainaamo
  7. Lysti Pyörätaksi Jyväskylä