• JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYVIIKON 4.–12.5.2019 OHJELMA

    Tämän vuoden ohjelma päivitetään sivuille elokuun alkuun mennessä!

9.–17.5.2019

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

TAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
Pole Tuomiojärven ympäriKierrä Pyöräilyviikolla (4.5. klo 0.00–12.5. klo 23.59) omatoimisesti noin 14 km:n reittiä Tuomiojärven ympäri. Laske kierrokset yhteen ja ilmoita niiden määrä viimeistään 13.5. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja ja eniten ajaneetkin palkitaan! Pyöräretkellä maanantaina 6.5. ajetaan reitti yhdessä.

www.pyorailyviikko.fi/tuomiojarven-ympariajo-2019/

www.facebook.com/events/1282846668532565/
Tuomiojärven ympäri

Perjantai 8.5. Pyöräilyviikko warm-up

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
13.00–14.00Jyväskylän kaupunkirakenteen kyselytunti pyöräilystäKysy pyöräilystä, me vastaamme! Jyväskylän kaupungin liikenneasiantuntijat vastaavat Facebookissa kysymyksiin kaupungin pyöräilysuunnitelmista ja -tavoitteista.Jyväskylän kaupungin kaupunkiympäristön Facebook-sivu
21.00–06.00Team Rynkeby -hyväntekeväisyys-
pyöräily
Poljetaan 5 Wattbike-kuntopyörällä rahaa syöpäsairaiden lasten hoitoon. Yritykset ja muut tahot voivat varata tapahtumasta puolituntisia itselleen sitoutuen maksamaan Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle 1 euron (+alv) jokaisesta varaamanaan aikana poljetusta kilometristä. Jokainen voi tulla polkemaan lisää kilometrejä ja tukea hyvään tarkoitukseen!

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote

Hyväntekeväisyyspyöräily Facebookissa
Kävelykadun Kompassin lava

Lauantai 9.5. Fillarifestarit 9.–10.5. ja valtakunnallinen Pyörä kuntoon -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä! Festareihin sisältyy 15 ohjelmanumeroa

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarit Facebookissa
Jyväskylän kävelykatu ja keskusta
11.00–17.00Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykatu täynnä pyöriä, varusteita, vaatteita, esittelyitä, tietoa pyöräilystä, testejä, kokeiluja, näytöksiä, musiikkia ja Cycle Chic -valokuvausta! Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja myynnissä ja -tarroja jaossa. Mukana mm. JYPS, JAPA ry, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus, Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenneturva, Ride Cycle Store, Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu, Keski-Suomen Hengitysyhdistys, Mixathlon, Kärcher-pyöräpesurit, Halonen Sport, Pyöräasiantuntija, Intersport keskusta, Araund-pyörävuokrauspalvelu, Häähnin maastopyöräily- ja ulkoilureitistö, Team Rynkeby, Puijon Pyöräpiste, Kuntokeskus Positive, Ruohonjuuri, Pieksämäen Vedenjakajareitistö, Jyväskylän Sydänyhdistys, Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys, ParkourAkatemia, Versona… Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden ja Keski-Suomen ELY-keskuksen edustajien kanssa voi jutella ajankohtaisista pyöräilysuunnitelmista.Kävelykatu
11.00–11.45Mentalisti ja taikuri Jose AhonenMentalisti ja taikuri Jose Ahonen esiintyy. Jose ottaa yleisön mukaan ja tekee psykologista taikuutta. Saako Jose sinut vakuutettua vai ei?

“Mentalisti Jose Ahonen tarjoaa viihdettä, joka ällistyttää vaativimmankin katsojan ja vie hurjalle matkalle mielikuvituksen sopukoihin.”

Esityksen tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
11.50–12.00SkillD:n tanssiesitysSkillD Companyn aikuisten valmennusryhmä Vibez esiintyy.Kävelykadun Kompassi
12.00–12.20Pyöräilyviikon avausAvaajana viikon suojelija, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Jaetaan Jyväskylän vuoden 2019 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.

Jyväskylän 2019 lapsipyöräilypormestari esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä. Lapsipyöräilypormestarihaun tiedote.
Kävelykadun Kompassin lava
12.20–12.30SkillD:n tanssiesitysSkillD Companyn aikuisten valmennusryhmä Vibez esiintyy.Kävelykadun Kompassi
12.30–12.40Hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Tiedote hyväntekeväisyyspyöräilystä
Kävelykadun Kompassin lava
13.00–14.00Jyväskylän 9. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena pitkin kaupungin katuja. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen ja parempien pyöräilyolosuhteiden puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatissa ovat mukana mm. Pyöräilyviikon suojelija, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2019.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kävelykadun Kompassilta, noin 8 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.10BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja näyttävät taitojaan.Kävelykadun Kompassi
13.15–13.25Fillaritrial-näytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015
Kävelykadun Kompassi
13.30–13.50Capoeira-esitysREAGL Capoeira Jyväskylä esiintyy.Kävelykadun Kompassi
13.55Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kävelykadun Kompassi
14.00–15.00Ilmaiskonsertti: Emma Salokoski ja Jarmo Saari DuoEsiintymässä Emma-palkittu Emma Salokoski ja muusikko Jarmo Saari! Salokoski on pitkällä urallaan julkaissut kahdeksan albumia.

Konsertin tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
15.00–15.10Fillaritrial-näytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015
Kävelykadun Kompassi
15.15–15.25BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja näyttävät taitojaan.Kävelykadun Kompassi
15.30–16.00PyöräilyesittelyitäNäytteilleasettajien ja eri pyöräilylajien esittelyitä.Kävelykadun Kompassin lava
16.00–17.00Ilmaiskonsertti: PanssarijunaPanssarijuna on helsinkiläinen mehevää trauma bluesia soittava yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät blues, country, punk, folk ja rillumarei.

Konsertin tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
17.00Katutapahtuma päättyy

Sunnuntai 10.5. Fillarifestarit 9.–10.5. ja Valtakunnallinen perhepyöräilypäivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä! Festareihin sisältyy 11 ohjelmanumeroa.

Festarien nettisivu

Festarit Facebookissa
Kauppakadun pihakatu ja Kirkkopuisto
12.00–17.00Pyöräily ja hyvinvointi -messutTestattavana pyöriä ja varusteita. Paikalla edustava valikoima mm. lastipyöriä ja muita perhepyöräilyyn tarkoitettuja välineitä. Mukana mm. JYPS, JAPA, Lastipyörälainaamo, Jyväskylän kaupunki, Liikenneturva, Pyöräasiantuntija, Ride Cycle Store, Araund-pyörävuokrauspalveluKauppakadun pihakatu Kirkkopuiston kohdalla
12.00–17.00Lasten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata. Oma pyörä mukaan.Kauppakadun pihakatu
12.00–17.00PuistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Voi suunnistaa liikkuen fillarilla tai jalan.Kirkkopuisto
12.00–17.00Huvimestarin slackline-toimintapisteTule testaamaan mukavaa kesäpuuhaa, slacklinea, Huvimestarin opastuksessa. Slackline on tasapainoilua matalalle puiden väliin viritetyllä liinalla.

Sopii kaikenikäisille, ja taidon oppii lähes kuka tahansa melko lyhyessä ajassa.

Facebook-tapahtuma
Kirkkopuisto
12.00–17.00Kypärällä museoonPyöräilykypärää näyttämällä ilmaiseksi Jyväskylän taidemuseon näyttelyihin.Taidemuseo, Kauppakatu 23
12.30–13.00Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Kauppakadun pihakatu
12.30–16.30PyöräilykirppisTule myymään tarpeettomat pyöräilyyn liittyvät varusteesi tai tekemään löytöjä!

Myyntipaikat ovat ilmaisia ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä klo 12 alkaen. Myyntialueella suojana pari telttaa sateen varalta. Ota omat myyntialustat mukaan.

Kirppis Facebookissa
Kauppakadun pihakatu
13.00-13.30Akustista musiikkia: Heikki PyykkönenTrubaduuri Heikki Pyykkönen soittaa kevään lämpöä hohkaavia pop ja folk -kappaleita Suomesta ja ulkomailta.Kirkkopuisto
14.00–16.00Jopo & Stark FillaripullingKuka jaksaa polkea vedettävän painon kanssa pisimmälle? Fillaripullingissa tavoitteena on vetää pyörän perään kiinnitetty painoketju 30 metriä – tai ainakin pidemmälle kuin kanssakisaajat. Leikkimielinen tapahtuma poljetaan pudotuskisana pareittain. Mitalisijat eli samalla Suomen parhaat ratkaistaan lopuksi finaalissa ja pronssiottelussa. Sarjoina naiset ja miehet.

Fillaripullingin tiedote

Fillaripulling Facebookissa
Kirkkopuiston Paraatiaukio
15.00-15.30Akustista musiikkia: Heikki PyykkönenTrubaduuri Heikki Pyykkönen soittaa kevään lämpöä hohkaavia pop ja folk -kappaleita Suomesta ja ulkomailta.Kirkkopuisto
16.00–16.30Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Kirkkopuisto
17.00Katutapahtuma päättyy

Maanantai 11.5. Valtakunnallinen sähköpyöräilypäivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
9.00–12.00Päiväkotien ja koulujen FillarikiertueJYPSin pyöräilyaiheinen kiertue Jyväskylän kaupungin päiväkodeille ja kouluille. Taitoajorataa, pyöränhuolto-opetusta, Muksubussien esittelyä, fillaritrial-näytöksiä...

Fillarikiertueen tiedote
Huhtasuon liikuntapuisto
12.00–15.30Pyörällä pienestä pitäen -koulutusKoulutus Jyväskylän kaupungin perusopetuksen opettajille ja muulle henkilöstölle. Perehdytään monipuolisesti pyöräilykasvatuksen perusteisiin.

Koulutuksen nettisivu
Viitaniemen koulu, Viitaniementie 20
12.30–16.00Kyllä pyörille -seminaariKuullaan pyöräilyn olosuhteista Suomessa, tutustutaan maan parhaisiin pyöräilyn edistämisen käytäntöihin sekä perehdytään Jyväskylän tuleviin fillarihankkeisiin.

12.30 Lounas Semman ravintola Novellissa
13.00 Avaus, puheenjohtaja Ahti Ruoppila, Jyväskylän kaupunkirakennelautakunta
13.05 Pyöräilyn olosuhteet Suomen kunnissa, ohjelmakoordinaattori Tanja Onatsu, Kunnossa kaiken ikää
13.35 Onko koulumatkan pyöräileminen turvallinen liikuntamuoto?, tutkija Jouni Kallio, LIKES
13.55 Pyöräilyn edistäminen Oulussa, liikenneinsinööri Harri Vaarala, Oulun kaupunki
14.25 Pyöräilyn edistäminen Helsingissä, pyöräliikenteen suunnittelun liikenneinsinööri Ilari Heiska, Helsingin kaupunki
14.55 Jyväskylän kaupunkipyöräjärjestelmä, fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki
15.15 Voionmaankadun ja Yliopistonkadun pyöräteiden 1-suuntaistaminen, liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, Jyväskylän kaupunki
15.40 Jyväskylän pyöräparkkien ongelmakohdat ja hyvät ratkaisut, liikenneryhmän vetäjä Annimaria Valli, JYPS

Seminaarin tiedote

Seminaari Facebookissa
Wolmarinsali, kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39–41
16.00–18.00Vaikuttajien PyöräilySeudun vaikuttajille tutustumisretki pyöräilyolosuhteisiin: pyöräväylien ja -parkkien ongelmakohdat ja hyvät ratkaisut sekä tulevat fillarihankkeet.

Pyöräilyn tiedote

Ilmoittautuminen pyöräilylle
Kaupunginkirjastolta, Vapaudenkatu 39–41
18.00–19.30Retki Tuomiojärven ympäriHelppo ja kevyt pyöräretki asfaltoituja ja hiekkapintaisia väyliä pitkin. Matka noin 15–20 km ja kesto 1–1,5 h. Kuka tahansa voi osallistua. Kierretään Tuomiojärven ympäriajon reitti.

Halutessasi voit ilmoittautua retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1
18.00–20.00Kaavakoulu goes foodKaikille avoin JYPSin liikenneryhmän tutustumis- ja keskustelutilaisuus eli kaavakoulu, tällä kertaa ruokailun parissa!

Jutellaan omakustanteisen ruokailun ohessa päivän pyöräilynedistämistapahtumista, Kyllä pyörille -seminaarista ja Vaikuttajien Pyöräilystä, sekä muista ajankohtaisista pyöräilynedistämisaiheista.

Tervetuloa mukaan!

Kaavakoulujen nettisivu

Kaavakoulu Facebookissa
Ravintola Taikuri, Asemakatu 3
18.00–20.30MaantiepyöräilykurssiKiinnostaako maantiepyöräily? Haluatko parantaa kuntoasi maantiellä fillaroimalla? Haluatko tutustua vauhdikkaasti polkien uusiin maisemiin Keski-Suomessa? Kyllästyttääkö lenkkien ajaminen yksin? Entä oletko ajatellut osallistua maantiepyöräilyn kuntotapahtumiin?

JYPSin maantiepyöräilykurssin aloitus. 2,5 tunnin rauhallinen lenkki, ohessa tietoa maantiepyöräilystä.

Kurssin nettisivu

Kurssi Facebookissa
Aren aukio, Puistokatu 1

Tiistai 12.5. Valtakunnallinen Pyörällä töihin -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä töihinPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat kaikki keskisuomalaiset fillaroimaan duuniin Pyörällä töihin -päivänä!

Osallistu kulkemalla fillarilla töihin ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Työnantajat voivat osallistua Pyörällä töihin -päivään esimerkiksi palkitsemalla fillaroivia työntekijöitään. Palkitseminen voi olla vaikkapa ilmainen aamiainen työpaikalla tai pyöränhuoltolahjakortin arvonta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä töihin -päivän tiedote

Pyörällä töihin -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
07.00–10.00Ilmainen fillariaamiainenPyörällä töihin -päivän kunniaksi ilmainen kaurapuuroaamiainen kahveineen 300 ensimmäiselle töihin fillaroivalle!

Puuro on gluteenitonta sekä kahvi ja tee Reilua kauppaa.

Lisäksi ilmaa renkaisiin, öljyä ketjuun, tietoa pyörällä kulkemisesta, voi liittyä JYPSin jäseneksi kampanjahintaan, ostaa I Cycle JKL -teepaitoja ym.

Tapahtuman järjestävät JYPS / Kyllä pyörille -hanke ja Jyväskylän kaupunki. Puurotarvikkeet on lahjoittanut Hinkkalan Kartano ja kahvit Reilu kauppa. Aamupalan laittaa Päijänne-risteilyt Hilden ja kustantaa Liikenneturva.

Tervetuloa aamiaiselle – ja kiitos kun kuljet pyörällä!

Fillariaamiaisen tiedote

Fillariaamiainen Facebookissa
Jyväsjärven satama, Suomen Suvi -laiva
08.00–9.30Ilmainen fillariaamiainen yliopistollaKorkeakoululiikunta tarjoaa yliopiston pyöräileville opiskelijoille ja henkilökunnalle ilmaisen aamupuuron. Puuron saa pyöräilykypärää näyttämällä.

Kiitos kun kuljet pyörällä!
Ravintola Uno, Alvar Aallon katu 9
9.00–12.00Päiväkotien ja koulujen FillarikiertueJYPSin pyöräilyaiheinen kiertue Jyväskylän kaupungin päiväkodeille ja kouluille. Taitoajorataa, pyöränhuolto-opetusta, Muksubussien esittelyä, fillaritrial-näytöksiä...

Fillarikiertueen tiedote
Pohjanlammen kenttä, Kuokkala
12.00–15.00Poliisin pyörähuutokauppaPoliisi huutokauppaa noin 150 hylättyä pyörää.Poliisiasema, Urhonkatu 1
18.00–19.30FillarikouluJYPSin Fillarikoulu 8–12-vuotiaille alkaa. Huom! Maksullinen ja vaatii ilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyyn -ajoPyöräilyviikon tutustumisajo maastopyöräilyn ihmeellisille poluille.

Ajetaan rauhallisesti reilun parin tunnin lenkki poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa tietoa maastopyöräilystä ja JYPSin tulevista maastopyöräilykursseista.

Ota mukaan maastopyörä, kypärä, käsineet, juotavaa ja hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat. Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin yhteislenkkisivulta.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata lenkille leveärenkaisen Felt-läskipyörän Jyväskylän keskustasta Versonalta hintaan 35 €. Mainitse varatessasi osallistuvasi Pyöräilyviikon lenkille. JYPSin jäsenet saavat vuokrauksesta 10 %:n alennuksen.

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukio, Puistokatu 1

Keskiviikko 13.5. Valtakunnallinen Pyörällä kouluun -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kouluunPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset lapset, nuoret ja opiskelijat fillaroimaan kouluun sekä vanhemmat ja koulut edistämään koulumatkojen kulkemista fillarilla Pyörällä kouluun -päivänä!

Osallistu pyöräilemällä kouluun ja haasta myös kaverisi mukaan!

Vanhemmat voivat osallistua päivään kannustamalla lastansa fillaroimaan, huoltamalla tai huollattamalla lapsen pyörän, hankkimalla lapselle uusia pyöräilyvarusteita, vähentämällä tarpeettomia koulukuskauksia, organisoimalla Pyöräilevän koulubussin omalle asuinalueelle…

Koulut voivat osallistua järjestämällä fillaritoimintaa. Toiminta voi olla pyöräretkiä, pyörien kuntotarkastus, pyöränhuolto- tai fiksun fillaroimisen opetusta, pyöräilyaiheinen aamunavaus, pyöräparkkien tai koulumatkareittien kunnon selvittämistä ja parannusehdotuksien laadintaa, pyöräilymerkin suorittaminen...

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kouluun -päivän tiedote

Pyörällä kouluun -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
13.00- 13.30Mataran muuvitPyöräilyviikon kepeät pyörähtelyt fuskun tahdissa! Puolen tunnin mittainen hyvinvointihetki musiikin parissa. Fuskun tanssiaskelia voi opetella yksin tai parin kanssa, ohjaajana Arja Känönen. Vapaa pääsy, tervetuloa! Järjestäjät Kansalaistoiminnankeskus Matara ja JAPA ry.

Video fuskusta

Mataran nettisivut
Kansalaistoiminnankeskus Mataran aula, Matarankatu 6
13.00–16.00 ja 17.00–19.00Päiväkotien ja koulujen Fillarikiertue: JälkkärijuhlaJyväskylän kaupungin Jälkkäritoimintaan osallistuvien juhla Hippoksella. Runsaasti pyöräilytoimintaa, mm. taitoajorataa, Muksubussien esittelyä, fillaritrial-näytöksiä ja pyörien kuntotarkastusta.

Fillarikiertueen tiedote
Hipposhalli, Kuntoportti 3
17.30–19.00Tutustu trial-pyöräilyynTule kokeilemaan trial-pyöräilyä! Oma pyörä kannattaa ottaa mukaan, järjestäjillä on myös muutama kokeilupyörä lainattavaksi.

Soveltuu parhaiten 3–18-vuotiaille.

JYPSin trial-ryhmän nettisivut
Hippos, Kuntoportti 3
18.00–19.30KaupunkipyöräilykoulutusHallitsetko turvallisen ajoradoilla ja muilla väylillä pyörällä kulkemisen? Osaatko erottaa pyöräkaistan pyörätiestä? Miten kannattaa ryhmittäytyä risteyksissä? Kuka väistää ja ketä?

LähiTapiola Keski-Suomen tukemassa koulutuksessa opastetaan fiksuun fillarilla kulkemiseen kaupungeissa ja taajamissa. Käydään läpi pyöräilyn liikennesäännöt sekä harjoitellaan asioita käytännössä.

Koulutus alkaa lyhyellä esittelyllä, jonka jälkeen fillaroidaan omilla pyörillä reilu tunti keskustassa.

Kaupunkipyöräilykoulutusten nettisivu

Koulutus Facebookissa
Aren aukiolta, Puistokatu 1
18.00–20.30Retki MuuratsaloonKevytvauhtinen retki asfaltoituja väyliä pitkin Säynätsaloon ja Muuratsaloon jätskille ja ihailemaan maisemia. Matka noin 40 km.

Halutessasi voit ilmoittautua retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1
18.00–20.30MaantiepyöräilykurssiKiinnostaako maantiepyöräily? Haluatko parantaa kuntoasi maantiellä fillaroimalla? Haluatko tutustua vauhdikkaasti polkien uusiin maisemiin Keski-Suomessa? Kyllästyttääkö lenkkien ajaminen yksin? Entä oletko ajatellut osallistua maantiepyöräilyn kuntotapahtumiin?

Maantiepyöräilykurssin toinen kerta. 2,5 tunnin rauhallinen lenkki, ohessa tietoa maantiepyöräilystä.

Kurssin nettisivu

Kurssi Facebookissa
Aren aukio, Puistokatu 1

Torstai 14.5. Valtakunnallinen Pyörällä treeneihin -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
9.00–12.00Päiväkotien ja koulujen FillarikiertueJYPSin pyöräilyaiheinen kiertue Jyväskylän kaupungin päiväkodeille ja kouluille. Taitoajorataa, pyöränhuolto-opetusta, Muksubussien esittelyä, fillaritrial-näytöksiä...

Fillarikiertueen tiedote
Tikkakosken liikuntapuisto
18.00–19.30FillarikouluJYPSin 8–12-vuotiaiden Fillarikoulun 2. kerta. Huom! maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyyn -ajoPyöräilyviikon tutustumisajo maastopyöräilyn ihmeellisille poluille.

Ajetaan rauhallisesti reilun parin tunnin lenkki poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa tietoa maastopyöräilystä ja JYPSin tulevista maastopyöräilykursseista.

Ota mukaan maastopyörä, kypärä, käsineet, juotavaa ja hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat. Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin yhteislenkkisivulta.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata lenkille leveärenkaisen Felt-läskipyörän Jyväskylän keskustasta Versonalta hintaan 35 €. Mainitse varatessasi osallistuvasi Pyöräilyviikon lenkille. JYPSin jäsenet saavat vuokrauksesta 10 %:n alennuksen.

Halutessasi voit ilmoittautua retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukio, Puistokatu 1

Perjantai 15.5. Valtakunnallinen Pyörällä kauppaan -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kauppaanPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset käymään kauppa-asioillaan fillarilla Pyörällä kauppaan -päivänä!

Osallistu käymällä fillarilla kaupassa ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Myös kaupat voivat osallistua päivään esimerkiksi pyörällä kulkeville tarjottavilla alennuksilla tai palkitsemisilla, käynnistämällä pyöräpysäköinnin parantamishankkeen tai vaikuttamalla parempien pyöräväylien puolesta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kauppaan -päivän tiedote

Pyörällä kauppaan -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
9.00–12.00Päiväkotien ja koulujen FillarikiertueJYPSin pyöräilyaiheinen kiertue Jyväskylän kaupungin päiväkodeille ja kouluille. Taitoajorataa, pyöränhuolto-opetusta, Muksubussien esittelyä, fillaritrial-näytöksiä...

Fillarikiertueen tiedote
Kotalammen kenttä, Keltinmäki
14.00–18.00Tee se itse -pyöränhuoltopäiväTule opettelemaan pyöränhuoltoa ammattilaisten ohjauksessa.

Tapahtuma Facebookissa

Suomen käsityön museon nettisivut
Suomen käsityön museo
16.30–18.30Tandem- peräkärry- ja lastipyöräretkiTandem-, peräkärry- ja lastipyöräretki. Myös muilla erikoispyörillä voi osallistua!

Ajetaan rauhallista vauhtia noin 10 kilometrin retki Jyväsjärven ympäri. Lopuksi kahvit Hotelli Albassa – Alba tarjoaa näkövammaisten piloteille ilmaiset kahvit!

Kokoontuminen Kirkkopuiston Paraatiaukiolla klo 16.30 ja lähtö retkelle klo 17.

Järjestäjät JYPS, Keski-Suomen Näkövammaiset ja Sisä-Suomen poliisilaitos.

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Paraatiaukio, Kirkkopuisto
20.00–24.00YöpyöräilyNoin 40 km:n leppoisa kevätyön pyöräretki; käydään nuotion äärellä syömässä omat eväät. Osallistujien kesken arvotaan 2 pyörän ledivalosarjaa.

JYPSin pyöräretkisivu

Halutessasi voit ilmoittautua retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa
Aren aukio, Puistokatu 1

Lauantai 16.5. Valtakunnallinen pyörämatkailupäivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–14.0016. Harju MTBPerinteinen näyttävä maastopyöräkisa, jossa poljetaan keskustan Harjua ylös ja alas. Tule katsomaan tai haastamaan itsesi osallistumalla, sarjoja on lukuisia! Tapahtuma on osa Keski-Suomen pyöräilycupia eli Ride Cycle Store Cupia.

Harju MTB:n nettisivu

Harju MTB Facebookissa
Harju, Oikokatu 7
12.00– 18.00Fillari- ja kintturogainingKokeilkaa pyörärogainingia! Kasatkaa 2–5 henkilön joukkue ja suunnitelkaa kartan perusteella itsellenne reitti, jolla saatte kerättyä mahdollisimman paljon pisteitä.

Rogaining Facebookissa
Paljastetaan myöhemmin, lähtöpaikka 20 km säteellä Jyväskylän keskustasta

Sunnuntai 17.5. Valtakunnallinen Pyörällä kaiken ikää -päivä

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
10.00–13.00Maantiepyöräilylenkki PERUTTU SADEKELIN VUOKSI!JYPSin rauhallinen noin 3 tunnin maantiepyöräilylenkki. Maantiepyörä suositeltava ja kypärä pakollinen.

JYPSin yhteislenkkisivu

Jos olet osallistumassa, niin ilmoittaudu lauantaihin 11.5. klo 18 mennessä JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukio, Puistokatu 1
12.00–16.00Jyväskylän 16. KuvasuunnistusSuunnistetaan rastikohteisiin Keskisuomalaisessa julkaistavien kuvien avulla. Rastikohteina on 12 nähtävyyttä ja vähintään 6 kiertämällä osallistuu palkintoarvontoihin. Mainos julkaistaan Keskisuomalaisessa ja Kuvasuunnistuksen nettisivulla 12.5.

Kuvasuunnistuksen nettisivu

Kuvasuunnistus Facebookissa
Jyväskylä