• JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYVIIKON 5.–14.5.2023 OHJELMA

Perjantaista 5.5. sunnuntaihin 14.5.2023

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

TAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
Alennuksia pyörällä kulkevilleAlennuksia pyörällä kaupoissa ja liikkeissä asioiville!

www.pyorailyviikko.fi/edut/
Jyväskylä
Fenix Kolmen järven kiertoFillaroi Pyöräilyviikolla (5.5. klo 0.00–14.5. klo 23.59) omatoimisesti noin 25 km:n pyörätiereittiä Palokka-, Alva- ja Korttajärvien ympäri.

Laske ajamasi kierrokset yhteen ja ilmoita niiden määrä nettilomakkeella viimeistään maanantaina 15.5. Leikkimielisen tapahtuman osallistujien kesken arvotaan Fenix-valaisimien lahjoittamia pyöränvaloja ja muita palkintoja, ja eniten ajaneetkin palkitaan!

Kierroksella on hienoja vesistö-, metsä- ja maalaismaisemia. Reitti kulkee koko matkan asfaltoituja pyöräteitä pitkin. Reitillä on kolme uutta pyörätieosuutta.

Aja reitillä rauhallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen. Hidasta kävellen liikkuvien kohdalla ja väistä heidät riittävän kaukaa. Varo erityisesti risteävää liikennettä.

Reittikartta pdf-muodossa

Reittikartta jpg-muodossa

Tapahtuman tiedote

Tapahtuma Facebookissa

Kierrosten ilmoittaminen

Halutessaan voi osallistua myös ohjatulle retkelle reitillä maanantaina 8.5. alkaen klo 18. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Palokka-, Alva- ja Korttajärvien ympäri

Perjantai 5.5.

Valtakunnallinen kaupunkipyöräilypäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
14.00–18.00Tee se itse -pyöränhuoltopäiväTule opettelemaan omatoimista pyöränhuoltoa ja tekemään pieniä korjauksia fillarillesi JYPSin mekaanikkojen ohjauksessa.

Voit saapua opastukseen omien aikataulujesi mukaan. Paikan päällä on ostettavissa pyörään perusvaraosia, muuten tapahtuma on ilmainen.

Tapahtuma Facebookissa

Käsityön museon nettisivut
Suomen käsityön museon edusta, Kauppakatu 25, Jyväskylä
21.00–06.00Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyPoljetaan 5 Wattbike-kuntopyörällä rahaa syöpäsairaiden lasten hoitoon. Yritykset ja muut tahot voivat varata tapahtumasta puolituntisia itselleen sitoutuen maksamaan Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle 1 euron jokaisesta varaamanaan aikana poljetusta kilometristä. Jokainen voi tulla polkemaan lisää kilometrejä ja tukea hyvään tarkoitukseen!

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote

Hyväntekeväisyyspyöräily Facebookissa
Kävelykadun Kompassin lava

Lauantai 6.5.

Fillarifestarit ja valtakunnallinen Pyörä kuntoon -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarien Facebook-tapahtuma
Kauppakadun kävelykatu ja keskusta, Jyväskylä
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykadulla esittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Kävelykatu
11.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
11.00–11.45FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Lastenmusiikkiorkesteri LoiskisLastenmusiikkiorkesteri Loiskis esiintyy!

Loiskis on Suomen monipuolisin lastenmusiikkiorkesteri, joka loihtii valloittavan tunnelman konserteissaan niin lapsille kuin aikuisille. Loiskis-orkesterissa soi useita eri instrumentteja monilla eri musiikkityyleillä. Siitä keittyy herkullinen Loiskis-soundi, musiikillinen ilottelu. Yleisö pääsee aina osallistumaan – laulamaan, leikkimään ja hupsuttelemaan. Loiskis innostaa ja yllättää varmasti!

Loiskiksen nettisivut

Loiskis Facebookissa

Loiskis YouTubessa
Kompassin lava, kävelykatu
11.50–11.55FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.00–12.05FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon virallinen avausPyöräilyviikon ja Fillarifestarien virallinen avaus. Avaajana viikon suojelija, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen.Kompassin lava, kävelykatu
12.05–12.10FILLARIFESTARIT: Jyväskylän kaupungin tervehdysJyväskylän kaupungin tervehdys Pyöräilyviikolle. Puheenvuoron pitää kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Marika Visakorpi-Kemppainen.Kompassin lava, kävelykatu
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat 2023Jaetaan Jyväskylän vuoden 2023 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.

Kunniamaininnat myöntävät Jyväskylän kaupunki ja JYPS.
Kompassin lava, kävelykatu
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.

Lapsipyöräilypormestarin valitsevat vuosittain Jyväskylän kaupunki, LastenParlamentti ja JYPS.
Kompassin lava, kävelykatu
12.20–12.30FILLARIFESTARIT: Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Hyväntekeväisyyspyöräilyn tiedote
Kompassin lava, kävelykatu
12.30–12.40FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
12.40–12.50FILLARIFESTARIT: Positiven zumbaKuntokeskus Positive pitää kävelykadulla avoimen zumbakokeilun, johon voivat kaikki osallistua!Kompassi, kävelykatu
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassin lava, kävelykatu
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 13. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuvat esimerkiksi Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2023–2024 Lennart Makkula.ja lastipyörien kyydissä lastenmusiikkiorkesteri Loiskis (säävarauksella).

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraatin Facebook-tapahtuma
Kävelykadun Kompassilta, vajaan 10 km:n kierros keskusta- alueella
13.00–13.20FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös! Näytöksen järjestää Fashion Unit.Kompassin lava, kävelykatu
13.20–13.40FILLARIFESTARIT: : Respeite Capoeira Jyväskylän esitysRespeite Capoeira Jyväskylän esitys.

Capoeira on brasilialainen kamppailulaji, jossa yhdistyvät lajitekniikoiden harjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus, kestävyys, akrobatia ja kehonhallinta.

Respeite Capoeira Jyväskylä ry:n tavoitteena on edistää capoeiran tuntemusta, parantaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä nostaa pysyvä innostus capoeira-kulttuuria kohtaan. Treenit soveltuvat kaikille ja harjoitusryhmiä löytyy aina kolmesta vuodesta ylöspäin. Mukaan treeneihin voi tulla koska vain, myös kesken kauden.

Respeite Capoeira Jyväskylän nettisivut

Respeite Capoeira Jyväskylä Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
13.40–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän Voimistelijoiden näytösJyväskylän Voimistelijoiden näytös.

Vuonna 1979 voimistelun erikoisseuraksi perustettu Jyväskylän Voimistelijat on toiminnallaan sekä pitkäjänteisyydellään noussut voimistelun huippuseuraksi Suomessa. Kilpavoimistelun saralla seuran urheilijat ovat päässeet kansainväliselle huipulle saakka. Seura tarjoaa viikottain toimintaa niin telinevoimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa kuin rymisessä voimistelussa jopa noin 1500:lle kaiken ikäiselle (0–80-vuotiaalle) harrastajalle.

Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji, jossa voimisteluun yhdistyy välineenkäsittelytaidot narulla, pallolla, vanteella, keiloilla ja nauhalla, sekä tanssi ja ilmaisullisuus.

JyVon nettisivut

JyVo Facebookissa

JyVon rytminen voimistelu Facebookissa
Kompassi, kävelykatu
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi, kävelykatu
14.00–15.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: AsaAsa esiintyy!

Asa on suomalainen, yhteiskunnallisista ja filosofisista sanoituksistaan tunnettu rap-muusikko, joka on julkaissut peräti 17 levyä. Asa on voittanut sekä Teosto- että Emma-palkinnot.

Asa Facebookissa

Asa Spotifyssä
Kompassin lava, kävelykatu
15.00–15.05FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi, kävelykatu
15.15–16.00FILLARIFESTARIT: PyöräilyesittelyitäPyöräily ja hyvinvointi -messujen näytteilleasettajien ja kiinnostavien pyöräilytuotteiden esittelyitä.Kompassin lava, kävelykatu
16.00–17.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Litku KlemettiLitku Klemetti esiintyy!

Litku on Luhangassa asuva muusikko ja laulaja-lauluntekijä. Litku on suomalaisen undergroundrockin suosikkeja. Litku on saanut neljä Emma-ehdokkuutta. Juna Kainuuseen oli Radio Helsingin soitetuin kappale vuonna 2017 ja sai Emman vuonna 2018. Juna Kainuuseen ja Ding ding dong on valittu Soundin vuoden levyiksi.

Litku Klemetin nettisivut

Litku Klemetti Facebookissa
Kompassin lava, kävelykatu
17.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 7.5. festarit sijoittuvat Kauppakadun pihakadulle Kirkkopuiston laidalle.

Fillarifestarit sunnuntaina 7.5. klo 12–17

Sunnuntai 7.5.

Fillarifestarit ja valtakunnallinen perhepyöräilypäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–14.00Tutustu sorapyöräilyynAjetaan noin 3 tunnin tutustuminen sorapyöräilyyn pääasiassa hiekka- ja sorapintaisilla väylillä.

Pidetään muutamia taukoja sekä kerrotaan gravel- eli sorapyöräilystä sekä Nordic Gravel Series Jyväskylä -tapahtumasta 29.7.

Osallistua voi millä tahansa hiekkapintaisille väylille soveltuvalla pyörällä. Kypärän käyttäminen on pakollista. Suosittelemme pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä.

Osallistujat jaetaan kevyempään ja nopeampaan ajoryhmään.

Järjestäjinä Nordic Gravel Series Jyväskylä ja JYPS.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Kauppakadun pihakadulta Kirkkopuiston kohdalta
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä!

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarien Facebook-tapahtuma
Kauppakadun pihakatu Kirkkopuiston laidalla, Jyväskylä
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutEsittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä, fillarilla liikkumisesta, Pyöräilyviikosta ja Fillariakatemian toiminnasta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä.

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Kirkkopuisto Kauppakadun pihakadun laidalla
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten ja lapsenmielisten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Pihakadulta
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Pihakadulta
12.00–15.00FILLARIFESTARIT: PyöränhuoltokurssiKaikille avoin ja ilmainen pyöränhuoltokurssi.

Kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan. Kouluttajina toimivat JYPSin kokeneet mekaanikot.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 6.5. nettilomakkeella.

Kurssille mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittutunutta!

Huoltokurssin Facebook-tapahtuma
Pihakatu
12.00–14.00FILLARIFESTARIT: Lasten ja nuorten pyöränhuoltokurssiAlle 18-vuotiaiden oma ilmainen huoltokurssi!

Kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 6.5. nettilomakkeella.

Kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittutunutta!
Pihakatu
12.00–12.30FILLARIFESTARIT:
Kulissin Rölli ja Metsänhenki
Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissin Rölli ja metsänhenki -musikaaliensemble esittää maistiaisia tulevan kesän röllimäisimmästä koko perheen musikaalista.

Kulissin nettisivut

Kulissi Facebookissa
Pihakatu
14.00–15.30FILLARIFESTARIT: Jopo MM-fillaripulling 2023Kuka jaksaa polkaista pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen, hauska ja näyttävä fillaripullingin MM-kisa 2023 ajetaan Pyöräilyviikon Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä.

Sarjoina ovat naiset ja miehet. Molempien sarjojen 3 parasta palkitaan MM-mitaleilla ja Helkaman tavarapalkinnoilla.

Tapahtuma ajetaan Helkaman Isojopoilla. Kisan muut tarvikkeet on lahjoittanut STARK. Kisaajat eivät tarvitse erityisiä varusteita osallistuakseen, normaalit ulkoiluvaatteet riittävät.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa!

Fillaripullingin tiedote

Fillaripullingin Facebook-tapahtuma
Pihakatu
14.15–15.45FILLARIFESTARIT: Lasten ja nuorten liikennekoulutusKOULUTUS ON PERUUTETTU SAIRASTUMISEN JOHDOSTA.


Alle 18-vuotiaiden sekä heiden perheidensä ja huoltajiensa oma liikennekoulutus!

Koulutuksessa opastetaan fiksuun ja turvalliseen fillarilla kulkemiseen taajamissa ja kaupungeissa. Koulutuksessa perehdytään pyöräilyn liikennesääntöihin sekä harjoitellaan ajamista käytännössä.

Koulutukseen sisältyy lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen pyöräilemistä omilla fillareilla keskustassa.

Osallistuvien alle 18-vuotiaiden kesken arvotaan 3 kpl I Cycle Jyväskylä -teepaitoja (arvo 20 €/kpl)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

JYPSin Fillariakatemian liikennekoulutusten nettisivu
Pihakadulta
15.30–15.35 ja 15.45–15.50FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytöksetJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarien kanssa.Pihakatu
16.00–17.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: iKoivistoLaulaja-lauluntekijä ja pyöräilijä iKoivisto esiintyy!

iKoivisto on keskisuomalainen tarinankertoja, laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa on vaikutteita folkista, kantrista, americanasta ja bluesista maustettuna yrteillä, jotka on kerätty suomi-iskelmän laitapoluilta ja Suomenselän karujen vedenjakajaseutujen pikkutaajamista.

​Kiinnostus juurimusiikkiin syttyi asuessa Yhdysvaltojen Keskilännessä, mistä biiseihin on päätynyt myös suomalaissiirtolaisten elämäntarinoita. Joskus kappeleissa on aistittavissa häivähdys Edu Kettusta. Ääntä on verrattu Kari Tapioon, Johnny Cashiin, Willie Nelsoniin ja Neil Youngiin. Ota tuosta nyt selvää – tämä on itse kuultava.

iKoiviston nettisivut
Pihakatu
17.00FILLARIFESTARIT: PäätösFestarit päättyvät, mutta Pyöräilyviikko jatkuu vielä viikon verran!

Maanantai 8.5.

Valtakunnallinen sähköpyöräilypäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
14.00–16.30LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä.

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Vellamonpuisto, Vellamonkatu 16, Jyväskylä
16.45–17.45PotkuttelijatJYPSin Potkuttelijat-ryhmän kesäkauden ensimmäinen kokoontumiskerta.

Potkuttelijoissa noin 2–4-vuotiaat lapset pääsevät kehittämään pyöräilyn perustaitoja hauskojen harjoitteiden ja leikkien avulla. Ryhmässä ajetaan myös helppoja maastopolkuja ja pururatoja pitkin. Välineinä Potkuttelijoissa käytetään lähinnä potkupyöriä.

Huom! Ryhmä on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen!

Potkuttelijoiden nettisivu
Vellamonpuisto, Vellamonkatu 16, Jyväskylä
17.00–18.30LiikennekoulutusHallitsetko turvallisen ajoradoilla ja muilla väylillä pyörällä kulkemisen? Miten kannattaa ryhmittäytyä risteyksissä? Kuka väistää ja ketä?

Tule mukaan kaikille avoimeen ja ilmaiseen liikennekoulutukseen!

Koulutuksessa opastetaan fiksuun fillarilla kulkemiseen kaupungeissa ja taajamissa. Perehdymme pyöräilyn liikennesääntöihin sekä harjoittelemme ajamista käytännössä.

Koulutukseen sisältyy lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen pyöräilemistä omilla fillareilla keskustassa.

Osallistujien kesken arvotaan 3 kpl I Cycle Jyväskylä -teepaitoja (arvo 20 €/kpl)

Kouluttajina JYPSin kokeneita pyöräilynohjaajia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

JYPSin liikennekoulutusten nettisivu
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä
17.30–18.45Fillarikoulu 5–7-vuotiailleJYPSin Fillarikoulu kaikille 5–7-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Fillarikoulussa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin, erityisesti maastopyöräilyyn.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Fillarikoulu kokoontuu ma 8.5., ke 10.5., ma 15.5. ja ke 17.5.

Huom! Koulu on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori, Laajavuorentie 15, Jyväskylä
17.30–18.45Fillarikoulu 8–13-vuotiailleJYPSin Fillarikoulu kaikille 8–13-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Fillarikoulussa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin, erityisesti maastopyöräilyyn.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Fillarikoulu kokoontuu ma 8.5., ke 10.5., ma 15.5. ja ke 17.5.

Huom! Koulu on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori, Laajavuorentie 15, Jyväskylä
18.00–20.30Retki Kolmen järven kierron reitilleTutustumisretki hienoon Kolmen järven kierron reittiin.

Ajetaan rauhallista vauhtia porukalla noin 25 km:n reitti asfaltoituja pyöräteitä pitkin. Reitti on varsin tasainen – Puuppolan alueella on pari pidempää mäkeä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja pyöräretkistä JYPSin retkisivulla.
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä
19.00–20.30Puhutaan pyöräilystäKaikille fillarilla kulkemisen edistämisestä kiinnostuneille avoin tilaisuus, jossa tutustumme toisiimme, ruokailemme omakustanteisesti ja juttelemme pyöräilyaiheista.

Ruokailemisen ohessa jutustelunaiheina pyöräolosuhteiden, kuten pyöräväylien ja -parkkien, kehittäminen sekä fillarilla kulkemisen lisääminen Jyväskylässä.

Tule tutustumaan muihin pyörällä kulkemisen edistämisestä kiinnostuneisiin, esittämään oma näkemyksesi tai vaikkapa kysymään jostain askarruttavasta kohdasta!

Halutessaan tilaisuuteen voi ilmoittautua Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

JYPSin liikenneryhmän kokoontumisten nettisivu
Ravintola Sohwi, Vaasankatu 21, Jyväskylä

Tiistai 9.5.

Valtakunnallinen Pyörällä töihin -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä töihinPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat kaikki keskisuomalaiset fillaroimaan duuniin Pyörällä töihin -päivänä!

Osallistu kulkemalla fillarilla töihin ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Työnantajat voivat osallistua Pyörällä töihin -päivään esimerkiksi palkitsemalla fillaroivia työntekijöitään. Palkitseminen voi olla vaikkapa ilmainen aamiainen työpaikalla tai pyöränhuoltolahjakortin arvonta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä töihin -päivän tiedote

Pyörällä töihin -päivän Facebook-tapahtuma
Keski-Suomi
07.00–10.00Ilmainen fillariaamiainenPyörällä töihin -päivän kunniaksi on tarjolla ilmainen puuroaamiainen kahveineen ja jälkkärilakupatukoineen 300 ensimmäiselle töihin fillaroivalle!

Puuro on Keskisen Myllyn gluteenitonta kauran ja tattarin sekoitusta sekä kahvi ja tee Reilua kauppaa. Lakut ovat Pandan valmistamia.

Lisäksi tapahtumassa saa ilmaa renkaisiin ja öljyä ketjuun sekä voi liittyä JYPSin jäseneksi kampanjahintaan ja ostaa I Cycle JKL -teepaitoja ja -huppareita.

Tapahtuman järjestää JYPS / Fillarilla pääsee -hanke yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Puurohiutaleet tarjoaa Keskisen Mylly. Puuron laittaa Päijänne-risteilyt Hilden.

Tervetuloa aamiaiselle – ja kiitos kun kuljet pyörällä!

Fillariaamiaisen tiedote

Fillariaamiaisen Facebook-tapahtuma
Jyväsjärven satama, Suomen Suvi -laiva, Satamakatu 8, Jyväskylä
17.00–19.00LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä.

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Luhtisenpuisto, Luhtisentie 7
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyynPyöräilyviikon tutustuminen maastopyöräilyyn.

Ajetaan rauhallisesti reilut pari tuntia poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa ryhmän mukaan tietoa maastopyöräilystä.

Ota mukaan maasto- tai hybridipyörä, kypärä, pitkäsormiset käsineet, juotavaa sekä hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata sähkö- tai täysjoustomaastopyörän Laajiksesta 10 %:n alennuksella – edun saat koodilla JYPS2023 varatessasi ja maksaessasi vuokran Laajiksen verkkokaupassa.

Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin retkisivulta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä

Keskiviikko 10.5.

Valtakunnallinen Pyörällä kouluun -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kouluunPyöräilyviikko, JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset lapset, nuoret ja opiskelijat fillaroimaan kouluun sekä vanhemmat ja koulut edistämään koulumatkojen kulkemista fillarilla Pyörällä kouluun -päivänä!

Osallistu pyöräilemällä kouluun ja haasta myös kaverisi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Vanhemmat voivat osallistua päivään kannustamalla lastansa fillaroimaan, huoltamalla tai huollattamalla lapsen pyörän, hankkimalla lapselle uusia pyöräilyvarusteita, vähentämällä tarpeettomia koulukuskauksia, organisoimalla pyöräilevän koulubussin omalle asuinalueelle…

Koulut voivat osallistua järjestämällä fillaritoimintaa. Toiminta voi olla pyöräretkiä, pyörien kuntotarkastus, pyöränhuolto- tai fiksun fillaroimisen opetusta, pyöräilyaiheinen aamunavaus, pyöräparkkien tai koulumatkareittien kunnon selvittämistä ja parannusehdotuksien laadintaa, pyöräilymerkin suorittaminen...

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kouluun -päivän tiedote!

Pyörällä kouluun -päivän Facebook-tapahtuma!
Keski-Suomi
09.00–13.00Pyörällä kouluun -tapahtumaOppilaille liikennesääntöopetusta, ajotaitorata, pyörien kuntotarkastus jne. Mukana JYPS, Jyväskylän kaupunki, Liikenneturva ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen fillaripoliisit.
Keltinmäen koulu, Keltinmäentie 11, Jyväskylä
13.00–16.00Kyllä pyörille -seminaariPerehdytään maan parhaisiin pyöräilyn edistämisen käytäntöihin sekä pyörällä kulkemisen tilanteeseen Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. Tavoitteena on kehittää pyöräilyolosuhteita ja lisätä fillarilla liikkumista.

Seminaarin järjestää JYPS / Fillarilla pääsee -hanke yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

OHJELMA

(- 12.00 Omakustanteinen lounas Semman kahvila Novellissa)

- 13.00 Seminaarin avaus, Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden toimialajohtaja Hannu Kantonen
- 13.05 Valtakunnalliset pyörällä kulkemisen edistämisen kuulumiset, Matti Hirvonen, Pyöräilykuntien verkosto
- 13.35 Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Vaasassa, Siri Gröndahl, Vaasan kaupunki
- 14.10 Jyväskylän kaupungin liikkumisohjelma, Jouni Kallio, Jyväskylän kaupunki
- 14.30 TAUKO
- 14.40 Jyväskylän pyöräreitit ja pyöräpysäköinti, Johanna Savolainen ja Mira Juuma, Jyväskylän kaupunki
- 15.10 Seudullinen pyöräliikenteen pääverkko – Jyväskylän seudun MAL-kehityskuva, Anna Isopoussu, Jyväskylän kaupunki
- 15.35 Fillarilla kouluun? – koulumatkapyöräilyn suosio ja haasteet lasten näkökulmasta; pohjana Jyväskylän alakoululuokkien pyöräilykysely 2023, Pihla Kilpeläinen, JYPS
*** Jyväskylän fiksun liikkumisen koordinaattori Mira Juuma ja Jyväskylän Tilapalvelun Kaisa Jokinen ottavat vastaan pyöräilykyselyn tulokset ja esittävät kommenttipuheenvuoron
- 16.00 Seminaari päättyy

Esitysten lopuksi on aikaa kysyä ja keskustella aiheesta.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella!

Seminaarin tiedote

Seminaari Facebookissa
Kaupunginkirjaston Wolmarinsali, Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä, tai omalla tietokoneella Pyöräilyviikon Facebook-sivulla
16.00–18.00Vaikuttajien PyöräilyJyväskylän ja Keski-Suomen päättäjille tarkoitetulla retkellä jatketaan keskustelua Kyllä pyörille -seminaarin aiheista sekä käydään tutkimassa keskusta-alueen pyöräväyliä ja -parkkeja paikan päällä – esimerkiksi Puistokadun 1-suuntaisia pyöräteitä ja Yrjönkadun pyöräkatua.

Lähde retkelle omalla fillarilla – ota yhteyttä, jos tarvitset lainasähköpyörää!

Semma tarjoaa osallistujille retken aluksi kahvit ja sämpylät kirjaston Novellissa.

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella!

Retken tiedote
Kaupunginkirjastolta, Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä
17.30–18.45Fillarikoulu 5–7-vuotiailleJYPSin Fillarikoulu kaikille 5–7-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Fillarikoulussa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin, erityisesti maastopyöräilyyn.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Fillarikoulu kokoontuu ma 8.5., ke 10.5., ma 15.5. ja ke 17.5.

Huom! Koulu on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori, Laajavuorentie 15, Jyväskylä
17.30–18.45Fillarikoulu 8–13-vuotiailleJYPSin Fillarikoulu kaikille 8–13-vuotiaille tytöille ja pojille kunnosta ja taidoista riippumatta.

Fillarikoulussa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalajeihin, erityisesti maastopyöräilyyn.

Fillarikoulun kautta on helppoa ja turvallista aloittaa pyöräilyharrastusta. Fillarikoulusta saa myös oppia yleisesti pyörällä kulkemiseen ja liikenteessä liikkumiseen.

Fillarikoulu kokoontuu ma 8.5., ke 10.5., ma 15.5. ja ke 17.5.

Huom! Koulu on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Fillarikoulun nettisivu
Laajavuori, Laajavuorentie 15, Jyväskylä
18.00–20.30Tutustu maantiepyöräilyynJYPSin rauhallinen noin 2,5 tunnin maantiepyöräilyajo. Maantiepyörä suositeltava ja kypärä pakollinen. Ohessa kerrotaan osallistujien toiveiden mukaan maantiepyöräilystä.

Ilmoittaudu mukaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja maantiepyöräilystä

Lisätietoja JYPSin maantiepyöräilyajoista
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä

Torstai 11.5.

Valtakunnallinen Pyörällä harrastuksiin -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
13.00–16.00Keski-Suomen pyöräilyfoorumi – vapaa-ajan pyöräily ja pyörämatkailuKaikille avoin ja ilmainen foorumi, jossa keskitytään vapaa-ajan pyöräilyyn ja pyörämatkailuun sekä niiden edistämiseen Keski-Suomessa.

Foorumin järjestää JYPS / Fillarilla pääsee -hanke yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

OHJELMA

(- 12.00 Omakustanteinen lounas kirjastolla Semman kahvila Novellissa)

- 13.00 Foorumin avaus, sivistysjohtaja Eino Leisimo, Jyväskylän kaupunki
- 13.05 Pyörävaellusreitit Suomessa, Taneli Roininen, Pyörämatkailukeskus
- 13.40 Hiekkateiden hurmaa -gravelpyöräilyhanke Keski-Suomessa, Janne Paananen, Visit Jyväskylä Region
- 14.05 Nordic Gravel Series Jyväskylä 29.7.2023 – sorapyöräilyn SM- ja PM-tapahtuma, Sari Puumala, NGS local consult ja route master
- 14.30 TAUKO
- 14.40 Pyöräily Laukaassa – kuulumisia pyöräreiteistä ja pyörämatkailusta, Satu Rautiainen ja Jan Viilos, Laukaan kunta
- 15.10 Vapaa-ajan fillarointi Jämsässä – ulkoilureittisuunnitelmat ja 168 elämyksen kilometriä -hanke, Antti Mäkinen, Jämsän kaupunki
- 15.35 Kansainvälinen Saimaa Cycle Tour -pyöräilytapahtuma, Juho Suikkari, Saimaa Cycle Tour
- 15.55 130 km maastopyöräilyreittejä Saarijärvelle – Luonnosta hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta -hanke, Johan Oikari, Saarijärven kaupunki
- 16.15 Foorumi päättyy

Esitysten lopuksi on aikaa kysyä ja keskustella kulloisestakin aiheesta.

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella!

Foorumin tiedote

Foorumin Facebook-tapahtuma
Kaupunginkirjaston Wolmarinsali, Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä, tai omalla tietokoneella Pyöräilyviikon Facebook-sivulla
16.00–18.00LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Ilveksen perhepuisto, Ilveskuja 31
18.00–21.00LintutorniretkiKaikille avoin lintutorniretki. Tornien väliset matkat siirrytään fillareilla.

Pyöräillään rauhallista vauhtia noin 20–25 kilometriä. Ajetaan pääasiassa asfaltti- ja hiekkapintaisia pyöräteitä pitkin.

Vieraillaan useammassa lintutornissa. Retkellä on lintuasiantuntijana mukana BirdLifen ja JYPSin hallituksen Heikki Helle.

Retkelle voi osallistua millä tahansa pyörällä maantiepyöriä lukuun ottamatta. Lintuhavaintoja varten retkelle voi halutessaan napata mukaan kiikarit tai kaukoputken.
Jatkuvalla sateella ei retkeä ajeta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyynPyöräilyviikon tutustuminen maastopyöräilyyn.

Ajetaan rauhallisesti reilut pari tuntia poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa kerrotaan ryhmän mukaan tietoa maastopyöräilystä.

Ota mukaan maasto- tai hybridipyörä, kypärä, pitkäsormiset käsineet, juotavaa sekä hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata sähkö- tai täysjoustomaastopyörän Laajiksesta 10 %:n alennuksella – edun saat koodilla JYPS2023 varatessasi ja maksaessasi vuokran Laajiksen verkkokaupassa.

Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin retkisivulta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä

Perjantai 12.5.

Valtakunnallinen Pyörällä kauppaan -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kauppaanPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset käymään kauppa-asioillaan fillarilla Pyörällä kauppaan -päivänä!

Osallistu käymällä fillarilla kaupassa ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Myös kaupat voivat osallistua päivään esimerkiksi pyörällä kulkeville tarjottavilla alennuksilla tai palkitsemisilla, käynnistämällä pyöräpysäköinnin parantamishankkeen tai vaikuttamalla parempien pyöräväylien puolesta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kauppaan -päivän tiedote

Pyörällä kauppaan -päivän Facebook-tapahtuma

Huom! Muista myös Pyöräilyviikon edut fillarilla kulkeville.
Keski-Suomi
00.00–23.59Pyörällä kauppaan – ja laku kaupan päälle!Käy tänä Pyörällä kauppaan -päivänä fillarilla kampanjaan osallistuvissa liikkeissä – ja saat Pandan lakupatukan kaupan päälle! Lakun saa esittämällä fillarin avainta.

Kiitos kun kuljet pyörällä!

Kampanjaan osallistuvia liikkeitä:

- Buugi-liikuntakeskus, Sykeraitti 7–9, Jyväskylä
- Delotec / Fenix-valaisimet, Ahjokatu 13, Jyväskylä
- Finlandia Hotelli Alba, Ahlmaninkatu 4, Jyväskylä
- Jyväs-Optiikka, Kauppakatu 5, Jyväskylä
- Panimoyhtö X, Helmintie 10, Jyväskylä
- Ride Cycle Store, Tourulantie 11, Jyväskylä
- Stark Jyväskylä, Aholaidantie 10, Jyväskylä

Huom! Lakuja on tietty määrä per liike, joten niitä ei välttämättä riitä kaikille.
Jyväskylä
13.00–15.00HoivakotipyöräilyPiippurannan ryhmäkotien asukkaita viedään fillaroimaan ja ulkoilemaan riksapyörillä.

Järjestäjinä ainakin JYPS, Keski-Suomen hyvinvointialue ja Lastipyörälainaamo.
Piippurannan ryhmäkodit, Paperitehtaankatu 1, 40100 Jyväskylä
16.30–18.30Tandem-, peräkärry- ja lastipyöräretkiRetki erityisesti tandemeille, peräkärryfillareille ja lastipyörille. Mukana on vähintään useita näkövammaisten tandemeita. Myös muilla pyörillä voi osallistua!

Ajetaan rauhallista vauhtia reilun 10 kilometrin retki Jyväsjärven ympäri. Lopuksi kahvit Hotelli Albassa – näkövammaisten tandemien piloteille ilmaiset kahvit!

Kokoontuminen Aren aukiolla klo 16.30 ja lähtö retkelle klo 17.

Järjestäjät JYPS, Keski-Suomen Näkövammaiset ja Sisä-Suomen poliisilaitos.

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Huom! Näkövammaisten tandemeihin kaivataan pilotteja – ks. lisätietoja Facebookin tai Nimenhuudon tapahtumasta.
Lutakonaukiolta, Satamakatu 3, Jyväskylä

Lauantai 13.5.

Valtakunnallinen pyörämatkailupäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
9.00–19.00Fillari- ja kintturogainingRetkisuunnistustapahtuma Laukaan Hietasyrjänkankaan alueella.

Huom! Tapahtuma on maksullinen ja vaatii ennakkoilmoittautumisen!

Tapahtuma Facebookissa
Hietasyrjäntie 260, Laukaa
12.00–15.00LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Mäki-Matin perhepuisto, Oikokatu 7
12.00–14.0020. Harju MTBPerinteinen näyttävä maastopyörätapahtuma, jossa poljetaan keskustan Harjulla. Tule katsomaan tai haastamaan itsesi osallistumalla! Tapahtuma on osa Keski-Suomen pyöräilycupia eli Ride Cycle Store Cupia.

Harju MTB:n nettisivu

Harju MTB Facebookissa
Harju, Oikokatu 7, Jyväskylä
18.00–22.00YöpyöräilyPyöräilyviikon perinteinen Yöpyöräily.

Fillaroidaan rauhallista vauhtia asfaltoituja ja hiekkapintaisia väyliä Laukaan alueelle, jossa vierailemme nuotiopaikalla grillaamassa omat eväät. Myös reitin varrella on luvassa luonto- ja maisemakohteita.

Pyöräiltävää matkaa kertyy 40–50 km.

Pyrimme saamaan retkelle useampia ohjaajia siten, että osallistujat voitaisiin jakaa kevyempään ja nopeampaan ajoryhmään.

Huom! Jos haluat ajaa lyhyemmästi, niin retkelle voi lähteä myös Laukaantien ja Kuormaajantien kiertoliittymästä noin klo 18.30. Matkaa kertyy tällöin noin 15 km vähemmän.

Osallistujien kesken arvotaan 2 pyörän ledivalosarjaa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja pyöräretkistä JYPSin retkisivulla.
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä

Sunnuntai 14.5.

Valtakunnallinen Pyörällä kaiken ikää -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–16.00Jyväskylän 20. KuvasuunnistusSuunnistetaan rastikohteisiin kuvien avulla. Rastit pitää ensin tunnistaa ja sen jälkeen löytää. Rastikohteina on 12 nähtävyyttä, ja niistä vähintään 6 kiertämällä osallistuu palkintoarvontoihin. Pääpalkintona kaikki rastit kiertäneiden kesken arvotaan Ride Cycle Storen 400 euron arvoinen pyörälahjakortti!

Mainos julkaistaan tapahtuman nettisivulla ja Facebookissa aamulla 14.5.

Kuvasuunnistuksen nettisivu

Kuvasuunnistuksen Facebook-tapahtuma
Jyväskylä
12.00–16.00LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Kuvasuunnistuksen yhdellä rastilla