• JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYVIIKON 28.8.–5.9.2021 OHJELMA

    Tapahtumiin voi osallistua ainoastaan terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Lauantaista 28.8. sunnuntaihin 5.9.2021

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

TAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
Alennuksia pyörällä kulkevilleAlennuksia pyörällä kaupoissa ja liikkeissä asioiville!

www.pyorailyviikko.fi/edut/
Jyväskylä
Fenix Jyväsjärven ympäriajoFillaroi Pyöräilyviikolla (28.8. klo 0.00–5.9. klo 23.59) omatoimisesti noin 13 km:n Rantaraittia Jyväsjärven ympäri. Laske ajamasi kierrokset yhteen ja ilmoita niiden määrä nettilomakkeella viimeistään maanantaina 6.9.

Leikkimielisen tapahtuman osallistujien kesken arvotaan Fenix-valaisinten lahjoittamia palkintoja ja eniten ajaneetkin palkitaan!

Huom! Aja reitillä rauhallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen. Väistä kävellen liikkuvat riittävän kaukaa. Varo erityisesti risteävää liikennettä.

Reittikartta

Lisätietoja Rantaraitista

Ympäriajon tiedote

Ympäriajo Facebookissa

Kierrosten ilmoittaminen
Rantaraitti Jyväsjärven ympäri

Lauantai 28.8.

Fillarifestarit ja valtakunnallinen Pyörä kuntoon -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–19.00MuotipäivätMuotipäivillä monipuolista muotiin liittyvää ohjelmaa keskustassa!Keskusta
12.00–15.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä.

Koronatilanteen vuoksi lauantain festarit järjestetään alkuperäistä pienimuotoisempina. Osallistuthan vain terveenä ja oireettomana. Huolehdi myös turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Käytä tarvittaessa maskia. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Fillarifestarien nettisivu
Kävelykatu ja keskusta
12.00–15.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kävelykatu
12.00–12.10FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon avausPyöräilyviikko ja Fillarifestarit avataan viikon suojelija, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan videotervehdyksellä.Kompassin lava
12.10–12.15FILLARIFESTARIT: Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen luovutusJaetaan Jyväskylän vuoden 2021 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.Kompassin lava
12.15–12.20FILLARIFESTARIT: Jyväskylän lapsipyöräilypormestarin ensiesiintyminenJyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 Jalmari Viitanen esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.Kompassin lava
12.20–12.25FILLARIFESTARIT: Jyväskylän alakoululaisten pyöräilykyselyn tulosten julkaisuKaupungin, JYPSin ja Lasten Parlamentin alakoululaisille toteuttaman pyöräilykyselyn tulokset julkaistaan.

Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2021–2022 Jalmari Viitanen luovuttaa tulokset kaupungille.
Kompassin lava
12.30–12.45FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi
12.50–13.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassi
13.00–14.00FILLARIFESTARIT: Jyväskylän 11. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja musiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua paraatin nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kompassilta, noin 9 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.30FILLARIFESTARIT: Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös!

Mukana olevat yritykset mm. Halonen, Jyväs-Optiikka, Kekäle, Lady Royal, Miniatyyli, Prisma Seppälä, Tommi Soidinmäki Production feat. Iina Naumanen ja Viking Jalkineet.

Muotipäivien nettisivut
Kompassin lava
14.00FILLARIFESTARIT: Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi
14.00–15.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Slack Bird3 albumia julkaissut punkfolk-yhtye Slack Bird esiintyy!

Yhtyettä voi kuunnella esimerkiksi Bandcampin kautta.

Tiedote Slack Birdista
Kompassin lava
15.00FILLARIFESTARIT: Ensimmäinen päivä päättyySunnuntaina 29.8. festarit sijoittuvat Kirkkopuiston Paraatiaukiolle.

Fillarifestarit sunnuntaina 29.8. klo 12–17

Sunnuntai 29.8.

Fillarifestarit ja valtakunnallinen perhepyöräilypäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
9.00–10.00Pyörällä kirkkoonPyöräretki Vaajakosken kirkolta Koivuniemen leirikeskuksen kappelille, jossa messu alkaen klo 10. Messun jälkeen paluu takaisin. Matka suuntaansa noin 6 km.Vaajakosken evankelisluterilainen kirkko, Kirkkotie 11, Vaajakoski
10.00–13.00Tutustu maantiepyöräilyynJYPSin rauhallinen noin 3 tunnin maantiepyöräilylenkki. Pidetään useita taukoja, joilla kerrotaan maantiepyöräilystä ja sen harrastamisesta.

Maantiepyörä suositeltava ja kypärä pakollinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja maantiepyöräilystä JYPSin sivuilla.
Aren aukiolta, Puistokatu 1
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä!

Osallistuthan vain terveenä ja oireettomana! Paraatiaukiolla ja Kirkkopuistossa on runsaasti tilaa, joten turvavälit voidaan säilyttää. Käytä tarvittaessa maskia. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Fillarifestarien nettisivu
Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Kirkkopuiston Paraatiaukiolta
13.00–16.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily- ja liikuntakirppisTule myymään tarpeettomat pyöräilyyn ja liikuntaan liittyvät varusteesi tai tekemään löytöjä!

Myyntipaikat ovat ilmaisia ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä klo 12.30 alkaen. Myyntialueella on suojana tapahtumatelttoja sateen varalta. Myös joitain pöytiä on tarjolla. Ota varmuudeksi oma myyntialusta mukaan.

Kirppis Facebookissa
Kirkkopuiston Paraatiaukio
13.00–15.00FILLARIFESTARIT: Stark MM-fillaripulling 2021Kuka jaksaa pyöräillä pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen Stark Fillaripulling ja samalla polkupyöräpullingin MM-kisa 2021 polkaistaan Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä. Maksimipaino on noin 60 kg.

Sarjoina naiset ja miehet.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa!

Fillaripullingin tiedote

Fillaripulling Facebookissa
Kirkkopuiston Paraatiaukio
14.00–16.00FILLARIFESTARIT: Perhepyöräretki Rantaraitin ympäriKaikille avoin ja ilmainen perhepyöräretki. Matkan varrella käydään mm. Pitkäruohon lintutornilla ja parissa leikkipuistossa. Matka noin 14 km.

Lapset ovat mukana istuimissa, peräkärryissä, lastipyörissä tai ajavat itse.

Retkellä pidetään evästauko, joten pientä syömistä ja juomista kannattaa ottaa mukaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

Lisätietoja JYPSin perhepyöräretkistä
Kirkkopuiston Paraatiaukiolta
15.00–15.15FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
15.15–16.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Juhani SaksikäsiFillareita ala-asteikäisestä asti rakennellut, nykyinen ammattimekaanikko, suomenkielisen räpin pioneerihahmo sekä samplerimuusikko Juhani Saksikäsi soittaa instrumentaalista tuotantoaan!

Juhanilta löytyy myös fillaribiisi.

Tiedote Juhani Saksikädestä
Kirkkopuiston Paraatiaukio
16.00–16.15FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
17.00FILLARIFESTARIT: PäätösFestarit päättyvät, mutta Pyöräilyviikko jatkuu vielä viikon verran!

Maanantai 30.8.

Valtakunnallinen sähköpyöräilypäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
17.00–18.30KaupunkipyöräilykoulutusHallitsetko turvallisen ajoradoilla ja muilla väylillä pyörällä kulkemisen? Miten kannattaa ryhmittäytyä risteyksissä? Kuka väistää ja ketä?

Tule mukaan kaikille avoimeen ja ilmaiseen kaupunkipyöräilykoulutukseen!

Koulutuksessa opastetaan fiksuun fillarilla kulkemiseen kaupungeissa ja taajamissa. Perehdymme pyöräilyn liikennesääntöihin sekä harjoittelemme ajamista käytännössä.

Koulutukseen sisältyy lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen pyöräilemistä omilla fillareilla keskustassa.

Osallistujien kesken arvotaan 3 kpl I Cycle Jyväskylä -teepaitoja (arvo 20 €/kpl)! Kaikki osallistujat saavat I Cycle JKL -kynän.

Kouluttajina JYPSin kokeneita pyöräilynohjaajia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

Kaupunkipyöräilykoulutusten nettisivu
Aren aukiolta, Puistokatu 1
19.00–20.30JYPSin liikenneryhmän kokoontuminenKaikille avoin JYPSin liikenneryhmän kokoontuminen.

Tilaisuudessa tutustutaan keskusta-alueen liikenneratkaisuihin rauhallista vauhtia yhdessä fillaroiden ja välillä pysähdellen sekä keskustellen.

Lähde fillarilla liikkeelle sekä tule juttelemaan ratkaisuista tai kysymään jostain mieltäsi askarruttavasta kohdasta!

Retkellä pohjustetaan myös keskiviikon 1.9. Vaikuttajien Pyöräilyn reittiä ja kohteita.

Ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

Liikenneryhmän kokoontumisten nettisivu

Tiistai 31.8.

Valtakunnallinen Pyörällä töihin -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä töihinPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat kaikki keskisuomalaiset fillaroimaan duuniin Pyörällä töihin -päivänä!

Osallistu kulkemalla fillarilla töihin ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Työnantajat voivat osallistua Pyörällä töihin -päivään esimerkiksi palkitsemalla fillaroivia työntekijöitään. Palkitseminen voi olla vaikkapa ilmainen aamiainen työpaikalla tai pyöränhuoltolahjakortin arvonta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä töihin -päivän tiedote

Pyörällä töihin -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
07.00–9.30Ilmainen fillariaamiainenPyörällä töihin -päivän kunniaksi ilmainen kaurapuuroaamiainen kahveineen ja jälkkärilakupatukoineen 300 ensimmäiselle töihin fillaroivalle!

Puuro on gluteenitonta Virtasalmen Viljatuotteen tuottamaa sekä kahvi ja tee Reilua kauppaa.

Lisäksi tapahtumassa saa ilmaa renkaisiin ja öljyä ketjuun sekä voi liittyä JYPSin jäseneksi kamppistarjouksella ja ostaa I Cycle JKL -teepaitoja ja -huppareita.

Tapahtuman järjestää JYPS / Fillarilla liikkeellä -hanke yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Puurohiutaleet tarjoaa Virtasalmen Viljatuote. Puuron laittaa Päijänne-risteilyt Hilden ja kustantaa Liikenneturva.

Tervetuloa aamiaiselle – ja kiitos kun kuljet pyörällä!

Fillariaamiaisen tiedote

Fillariaamiainen Facebookissa
Jyväsjärven satama, Suomen Suvi -laiva, Satamakatu 8
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyynPyöräilyviikon tutustuminen maastopyöräilyyn.

Ajetaan rauhallisesti reilun parin tunnin lenkki poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa tietoa maastopyöräilystä.

Ota mukaan maastopyörä, etu- ja takavalot, kypärä, pitkäsormiset käsineet, juotavaa sekä hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata Laajiksesta tavallisen tai sähkömaastopyörän 10 %:n alennuksella – alennuksen saat maksaessasi vuokran paikan päällä ja mainitessasi lähteväsi Pyöräilyviikon lenkille.

Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin yhteislenkkisivulta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Aren aukiolta, Puistokatu 1

Keskiviikko 1.9.

Valtakunnallinen Pyörällä kouluun -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kouluunPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset lapset, nuoret ja opiskelijat fillaroimaan kouluun sekä vanhemmat ja koulut edistämään koulumatkojen kulkemista fillarilla Pyörällä kouluun -päivänä!

Osallistu pyöräilemällä kouluun ja haasta myös kaverisi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Vanhemmat voivat osallistua päivään kannustamalla lastansa fillaroimaan, huoltamalla tai huollattamalla lapsen pyörän, hankkimalla lapselle uusia pyöräilyvarusteita, vähentämällä tarpeettomia koulukuskauksia, organisoimalla pyöräilevän koulubussin omalle asuinalueelle…

Koulut voivat osallistua järjestämällä fillaritoimintaa. Toiminta voi olla pyöräretkiä, pyörien kuntotarkastus, pyöränhuolto- tai fiksun fillaroimisen opetusta, pyöräilyaiheinen aamunavaus, pyöräparkkien tai koulumatkareittien kunnon selvittämistä ja parannusehdotuksien laadintaa, pyöräilymerkin suorittaminen...

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kouluun -päivän tiedote

Pyörällä kouluun -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
09.00–13.00Pyörällä kouluun -tapahtumaOppilaille liikennesääntöopetusta, ajotaitorata, pyörien kuntotarkastus jne. Mukana JYPS, Jyväskylän kaupunki, Liikenneturva ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen fillaripoliisit.
Keljonkankaan koulu, Aapistie 2
13.00–15.30Kyllä pyörille -webinaariTutustutaan parhaisiin pyöräilyn edistämisen käytäntöihin ja hankkeisiin sekä perehdytään Jyväskylän seudun pyöräilynedistämistilanteeseen ja -tavoitteisiin.

Ohjelma:

- 13.00 Avaus, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylä
- 13.05 Fillarilla kouluun vai ei? – koulumatkapyöräilyn kannusteet ja esteet lasten näkökulmasta; pohjana toteutettu Jyväskylän alakoululuokkien pyöräilykysely, Maija Savolainen, JYPS
*** kaupunginjohtaja Timo Koivisto ottaa vastaan pyöräilykyselyn tulokset ja esittää kommenttipuheenvuoron
- 13.30 Pyöräliikenteen viitoituksen kehittäminen Jyväskylässä, Eveliina Jäntti, Jyväskylän kaupunki
- 13.50 Lihasvoimaa kaupunkiliikenteeseen – suosituksia kestävään kaupunkiin, Jonne Silonsaari, Jyväskylän yliopisto
- 14.10 Pyöräilyn suosio Jyvässeudulla – henkilöliikennetutkimuksen tuloksia, Kati Kankainen, Jyväskylän kaupunki
- 14.30 Jyväskylän uudet pyöräpysäköintinormit, Paula Julin, Jyväskylän kaupunki
- 14.50 Suomen pyörämatkailuun vauhtia, Heli Laukkanen, Pyörämatkailukeskus
- 15.15 Energia- ja vesiyhtiö Alvan työsuhdepyörät ja muu työmatkaliikkumisen edistäminen, Jukka Pennanen, Alva Oy
- 15.30 Webinaari päättyy

Webinaarin järjestää JYPS / Fillarilla liikkeellä -hanke yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella!

Seminaarin tiedote

Seminaari Facebookissa
Omalla tietokoneella
16.00–18.00Vaikuttajien PyöräilySeudun vaikuttajille tutustumisretki pyöräilyolosuhteisiin: pyöräväylien ja -parkkien ongelmakohdat ja hyvät ratkaisut sekä tulevat fillarihankkeet.

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella!

Retken tiedote
Kaupunginkirjastolta, Vapaudenkatu 39–41
17.30–19.00Tutustu trial-pyöräilyynTule kokeilemaan trial-pyöräilyä! Oma pyörä kannattaa ottaa mukaan, järjestäjillä on myös muutama kokeilupyörä lainattavaksi.

Soveltuu parhaiten 3–18-vuotiaille.

JYPSin trial-ryhmän nettisivut
Keljonkankaan trial-parkki, Soratie 11

Torstai 2.9.

Valtakunnallinen Pyörällä treeneihin -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
15.30–17.30Jyväskylän maastopyöräilyfoorumiKlo 15.30–16 omakustanteiset kahvit Laajiksen ravintolassa. Foorumi klo 16–17.30 Laajavuoden kesäteatterin katsomossa.

Keskustellaan vapaamuotoisesti maastopyöräilystä, esimerkiksi käytettävistä reiteistä, tulevista suunnitelmista ja Maastis-hankkeen tilanteesta.

Foorumiosioon voi myös etäosallistua Google Meetin kautta. Huom! Foorumi pidetään väljästi ulkona, joten äänen- ja kuvanlaatua ei voida taata.

Järjestäjinä Jyväskylän kaupunki, JYPS ja Jyväskylän Latu.

Keskustelua jatketaan foorumin perään Tutustu maastopyöräilyyn -lenkillä.

Lisätietoja kaupungin tiedotteessa

Facebook-tapahtuma
Laajis – tai etänä omalla tietokoneella
18.00–20.30Tutustu maastopyöräilyynPyöräilyviikon tutustuminen maastopyöräilyyn.

Ajetaan rauhallisesti reilun parin tunnin lenkki Laajavuoren alueen poluilla ja muilla maastoreiteillä. Ohessa tietoa maastopyöräilystä.

Ota mukaan maastopyörä, etu- ja takavalot, kypärä, pitkäsormiset käsineet, juotavaa sekä hieman syötävää. Ajolasit ovat suositeltavat.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, niin voit vuokrata Laajiksesta tavallisen tai sähkömaastopyörän 10 %:n alennuksella – alennuksen saat maksaessasi vuokran paikan päällä ja mainitessasi lähteväsi Pyöräilyviikon lenkille.

Tarvittaessa lisävinkkejä löytyy JYPSin yhteislenkkisivulta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Laajiksen kesäteatterin edustalta, Laajavuorentie 15

Perjantai 3.9.

Valtakunnallinen Pyörällä kauppaan -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
00.00–23.59Pyörällä kauppaanPyöräilyviikko, JYPS ja Jyväskylän kaupunki haastavat keskisuomalaiset käymään kauppa-asioillaan fillarilla Pyörällä kauppaan -päivänä!

Osallistu käymällä fillarilla kaupassa ja jatka haastetta kutsumalla tuttusi mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa!

Myös kaupat voivat osallistua päivään esimerkiksi pyörällä kulkeville tarjottavilla alennuksilla tai palkitsemisilla, käynnistämällä pyöräpysäköinnin parantamishankkeen tai vaikuttamalla parempien pyöräväylien puolesta.

Kannustetaan kaikki polkimille! Kiitos kun kuljet pyörällä!

Pyörällä kauppaan -päivän tiedote

Pyörällä kauppaan -päivä Facebookissa
Keski-Suomi
00.00–23.59Pyörällä kauppaan – ja laku kaupan päälle!Käy tänä päivänä fillarilla kampanjassa mukana olevissa liikkeissä – ja saat lakupatukan kaupan päälle! Lakun voi lunastaa esittämällä fillarin avainta.

Kampanjassa mukana olevia liikkeitä:

- Delotec / Fenix-valaisimet, Ahjokatu 13, Jyväskylä
- Halonen Jyväskylä, Kauppakatu 32, Jyväskylä
- Herttala, Kortesuonkatu 1, Jyväskylä
- Jyväs-Optiikka, Kauppakatu 5, Jyväskylä
- Kuntokeskus Positive, Kauppalaispiha 3, Jyväskylä
- Lihasleipuri, Kauppakatu 27 B, Jyväskylä
- Liikunta- ja hyvinvointikeskus Buugi, Sykeraitti 7–9, Jyväskylä
- Ride Cycle Store, Tourulantie 11, Jyväskylä
- Stadium Jyväskylä, Kauppakatu 26, Jyväskylä
- Stark Jyväskylä, Aholaidantie 10, Jyväskylä

Huom! Lakuja on tietty määrä per liike, joten niitä ei välttämättä riitä kaikille.
Jyväskylä
16.30–18.30Tandem-, peräkärry- ja lastipyöräretkiRetki erityisesti tandemeille, peräkärryfillareille ja lastipyörille. Mukana on vähintään useita näkövammaisten tandemeita. Myös muilla pyörillä voi osallistua!

Ajetaan rauhallista vauhtia reilun 10 kilometrin retki Jyväsjärven ympäri. Lopuksi kahvit Hotelli Albassa – näkövammaisten piloteille ilmaiset kahvit!

Kokoontuminen Kirkkopuiston Paraatiaukiolla klo 16.30 ja lähtö retkelle klo 17.

Järjestäjät JYPS, Keski-Suomen Näkövammaiset ja Sisä-Suomen poliisilaitos.

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Huom! Näkövammaisten tandemeihin kaivataan pilotteja – ks. lisätietoja Facebookin tai Nimenhuudon tapahtumasta.
Kirkkopuiston Paraatiaukiolta

Lauantai 4.9.

Valtakunnallinen pyörämatkailupäivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–14.0018. Harju MTB / Keski-Suomen maastomestaruusPerinteinen näyttävä maastopyörätapahtuma, jossa poljetaan keskustan Harjulla. Tule katsomaan tai haastamaan itsesi osallistumalla! Tapahtuma on osa Keski-Suomen pyöräilycupia eli Ride Cycle Store Cupia.

Harju MTB:n nettisivu

Harju MTB Facebookissa
Harju, Oikokatu 7
18.00–22.00YöpyöräilyNoin 40 km:n leppoisa pyöräretki. Käydään Jääskelän ulkoilualueella nuotion äärellä Päijänteen rannalla syömässä omat eväät. Osallistujien kesken arvotaan 2 pyörän ledivalosarjaa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja pyöräretkistä JYPSin pyöräretkisivulla.
Aren aukiolta, Puistokatu 1

Sunnuntai 5.9.

Valtakunnallinen Pyörällä kaiken ikää -päivä
Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.

AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–16.00Jyväskylän 18. KuvasuunnistusSuunnistetaan rastikohteisiin kuvien avulla. Rastit pitää ensin tunnistaa ja sen jälkeen löytää. Rastikohteina on 12 nähtävyyttä ja vähintään 6 kiertämällä osallistuu palkintoarvontoihin. Pääpalkintona kaikki rastit kiertäneiden kesken on Ride Cycle Storen pyörälahjakortti!

Mainos julkaistaan tapahtuman nettisivulla ja Facebookissa aamulla 5.9.

Kuvasuunnistuksen nettisivu

Kuvasuunnistus Facebookissa
Jyväskylä