Pyöräilytarinoita maailmalta lauantaina 10.5.2014 klo 15-16

Päätapahtumapäivänä 10.5. kuullaan Pyöräilytarinoita maailmalta Public Cornerissa klo 15-16.

Ramo_2Millaista on pyöräillä Saharassa tai Islannissa? Entäpä Thaimaassa?

Näistä ja monista muista seikkailuista yli 30 maassa sinulla on mahdollisuus kuulla ja kysellä suoraan itse pyöräilijältä Public Cornerissa klo 15-15:30. Seikkailupyöräilijä, kirjailija, toimittaja, Matti Rämö on tavattavissa lauantaina 10.5 Jyväskylän Pyöräilyviikon avajaispäivänä Kävelykadulla.

Muuna aikana Matin tavoittaa JYPS:in teltalta Kompassilta, ja häneltä voi ostaa vaikka nimmarilla varustetun matkakirjan.

BMX-pyöräilyä maailmalla?

Outi Leinosen tarinoita pyöräilystä ja BMX racingistä on mahdollista kuulla klo 15:30-16. Outi on autokolarissa aivovamman saanut BMX-pyöräilijä. Outi on historian ainut Suomea edustanut kuski BMX racingin MM-kisoissa.

OutiLEntisen jääkiekkoilijan, nykyisen BMX racing kuskin Outi Leinosen elämä koki pysähdyksen kesällä 2004. Outi nukahti rattiin ja ajoi nokkakolarin rekan kanssa. Kolarin seurauksena Outi sai vakavan aivovamman ja jäi pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeelle. Kuntoutusjaksojen ja taistelutahdon myötä Outi sai rakennettua itselleen uuden elämän. Nykyään Outin päivät kuluvat harjoitellessa BMX-racingiä. Suurimman osan vuodesta Outi on ulkomailla harjoittelemassa ja kisaamassa. Oman menestyksen lisäksi Outin suuri tavoite on saada BMX racing laji suomalaisten tietoisuuteen. Outin ilosanomaa BMX-racingistä ja elämästä voi seurata Outin blogista. Käy myös tykkäämässä Outin facebook sivusta.