Asa ja Litku Klemetti esiintyvät ilmaiskonserteissa Fillarifestareilla lauantaina 6.5.2023

Räppäri Asa sekä laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti esiintyvät Jyväskylän Pyöräilyviikon Fillarifestareilla. Asa nousee lavalle Fillarifestareilla kävelykadun Kompassin tapahtumalavalla lauantaina 6.5. klo 14–15 ja Litku Klemetti myöhemmin iltapäivällä klo 16–17. Tervetuloa mukaan molempiin ilmaistapahtumiin!

Aliaksella Avain uransa aloittaneella Matti Salolla oli aina oma painovoimansa, joka ohjasi omalle polulle. Klassikoksi muodostunut debyytti ”Punainen tiili” toi sosiaalista realismia ja poliittista paatosta Rähinän ulosantiin, mutta varsinainen läpimurto oman äänen, oman kielen ja oman maailman, löytymiseen oli Asa. Vuonna 2023 Asa on taiteilijana itsenäinen sekä esteettisesti että oman levy-yhtiönsä ansiosta. 

Litku Klemetti on Sanna Klemetin alter ego, rokkitähti Kainuusta ja nimi 2014 perustetulle yhtyeelle. Yhtye aloitti syksyllä 2014 triona ja kitaristi Aleksi tuli mukaan joulukuussa. Juho soitti bassoa, Sami rumpuja ja Sanna sähköbalalaikkaa. Emma-ehdokkuuksia yhtyeellä on ollut neljä kertaa. Juna Kainuuseen voitti 2018 Emma-palkinnon Kriitikoiden valinta -kategoriassa. 

Kuva Litku Klemetistä: Joona Möttö.