Info

//

INFO

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 5.–13.5.2018

Jyväskylän Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.  Suomen laajinta, näyttävintä ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä jo 16. kerran.

Viikko tarjoaa jälleen pyöräilyohjelmaa jokaiseen makuun. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla lukuisia pyöräilyteemaisia tapahtumia. Luvassa on myös useita koko Pyöräilyviikon kestäviä kampanjoita ja kilpailuita. Ohjelmaan sisältyy 63 tapahtumaa.

Jyväskylän Pyöräilyviikon 2018 suojelijana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Pyörällä kauppaan!

Vuoden 2018 Pyöräilyviikon valtakunnallinen teema on Pyörällä kauppaan. Pyörällä kauppaan -päivää vietetään perjantaina 11.5., mutta kauppaan voi toki pyöräillä koko viikon ajan – ja aina muulloinkin! Pyörällä kauppaan kannustaa hoitamaan ostosreissut polkupyörällä ja tutkimaan siihen soveltuvia kuljetusratkaisuja. Samalla kiinnitetään huomiota kauppojen mahdollisuuksiin edistää fillarointia pyöräparkkien, viestinnän ja pyöräilijöille suunnattujen palvelujen kautta. Jyväskylässä on otettu käyttöön vuonna 2017 Kyllä pyörille -logo, joka kannustaa yrityksiä toivottamaan pyöräilijät tervetulleeksi ostoksille. Osallistu sinäkin kampanjaan!

Pyöräilyviikko sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtag #jklpyöräilee kannustaa meitä kaikkia pyöräilemään entistäkin enemmän!

Merkitse viikko kalenteriin ja tule mukaan fillaroimaan! Voit myös käydä klikkaamassa itsesi FB-tapahtumaan!

Pyöräilyviikolla edistetään pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään pyörällä kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa merkittävästi lisätä. Pyörällä kulkeminen esimerkiksi parantaa ihmisten terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää tilaa.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on kunnille erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi pyörällä liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € ajettua kilometriä kohden.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja tukijat

Pääjärjestäjinä toimivat Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki.

Mukaan Pyöräilyviikolle?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Mikäli haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195 tai Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (at) jyps.fi, 040 778 0541.