Koronatilanteen vuoksi Pyöräilyviikko on siirretty toisena vuotena peräkkäin keväältä syksylle.

Jyväskylän Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Suomen laajinta, näyttävintä ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä jo 19. kerran.

Viikko tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla pyöräilyteemaisia tapahtumia. Ohjelmaa päivitetään näille sivuille kevään ja kesän aikana.

Viikkomme suojelijana ja avaajana toimii tällä kertaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Tule mukaan fillaroinnin juhlaan!

Pyöräilyviikolla edistetään fillarilla kulkemista ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään fillarilla kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa ja voidaan merkittävästi lisätä. Pyörä on erityisesti taajamissa nopea, sujuva ja edullinen liikenneväline. Pyörällä kulkeminen myös parantaa terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää yhteiskunnan arvokasta omaisuutta, katutilaa. Fillaroiva taajama on menestyvä, terveellinen ja turvallinen.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi fillarilla liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € polkaistua kilometriä kohden. Tanskalaiset ovat selvittäneet, että jokainen pyörällä kuljettu kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 €. Lisätietoja pyörällä kulkemisen taloushyödyistä löytyy esimerkiksi täältä.

Tällä hetkellä pyörällä kuljetaan Jyväskylässä 16 % matkoista. Kaupungin tavoite on lisätä osuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Pyöräilyviikko sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtagit #jklpyöräilee, #wecyclejkl ja #pyöräilyviikko kannustavat fillaroimaan entistä enemmän!

Viikon tapahtumia julkaistaan Facebookissa. Käy klikkaamassa itsesi ensimmäiseksi viikon yleiseen Facebook-tapahtumaan! Facebookia seuraamalla pysyt parhaiten kärryillä viikon suunnittelutilanteesta.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja tukijoista

Pyöräilyviikon pääjärjestäjinä toimivat Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki. JYPS kantaa suurimman vastuun viikosta. Viikko on toteutettu viime vuosina Jyväskylän kaupungin ja Traficomin rahoituksella.

Muita viikon järjestäjiä ovat JAPA ry, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Liikenneturva.

Viikon yhteistyökumppanit on esitelty etusivulla! Vuoden 2021 yhteistyökumppaneita päivitetään sivuille kevään ja kesän aikana.

Järjestämään tai tukemaan Pyöräilyviikkoa?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Kun haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195.