Info

//

INFO

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 5.–13.5.2018

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon 2018 suojelijana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa.  Suomen laajinta, näyttävintä ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylän seudulla jo 16. kerran.

Viikko tarjoaa jälleen pyöräilyohjelmaa jokaiseen makuun. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla lukuisia pyöräilyteemaisia tapahtumia. Luvassa on myös useita koko Pyöräilyviikon kestäviä kampanjoita ja kilpailuita.

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon 2018 suojelijana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Pyöräilyviikko sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtag #jklpyöräilee kannustaa meitä kaikkia pyöräilemään entistäkin enemmän!

Merkitse viikko kalenteriin ja tule mukaan fillaroimaan! Voit myös käydä klikkaamassa itsesi FB-tapahtumaan!

Pyöräilyviikolla edistetään pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään pyörällä kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa merkittävästi lisätä. Pyörällä kulkeminen esimerkiksi parantaa ihmisten terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää tilaa.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on kunnille erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi pyörällä liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € ajettua kilometriä kohden.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja tukijat

Pääjärjestäjinä toimivat Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki.

Mukaan Pyöräilyviikolle?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Mikäli haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195 tai Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (at) jyps.fi, 040 778 0541.