Pyöräilyvíikon suojelija, ministeri Timo Harakka. Harakka avaa Pyöräilyviikon Fillarifestareilla lauantaina 28.8. klo 12.

Pyöräilyvíikon suojelija, ministeri Timo Harakka.

Jyväskylän Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Suomen laajinta, monipuolisinta ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä jo 19. kerran.

Viikko tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla pyöräilyteemaisia tapahtumia. Viikkoon sisältyy kaikkiaan noin 40 ohjelmanumeroa. Koko ohjelma päivitetään näille sivuille noin elokuun puoliväliin mennessä.

Viikkomme suojelijana toimii tällä kertaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Tule mukaan fillaroinnin juhlaan!

Koronatilanteen vuoksi Pyöräilyviikko on siirretty toisena vuotena peräkkäin keväältä syksylle.

Pyöräilyviikolla edistetään fillarilla kulkemista ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään fillarilla kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa ja voidaan merkittävästi lisätä. Pyörä on erityisesti taajamissa nopea, sujuva ja edullinen liikenneväline. Pyörällä kulkeminen myös parantaa terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää yhteiskunnan arvokasta omaisuutta, katutilaa. Fillaroiva taajama on menestyvä, terveellinen ja turvallinen.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi fillarilla liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € polkaistua kilometriä kohden. Tanskalaiset ovat selvittäneet, että jokainen pyörällä kuljettu kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 €. Lisätietoja pyörällä kulkemisen taloushyödyistä löytyy esimerkiksi täältä.

Tällä hetkellä pyörällä kuljetaan Jyväskylässä 16 % matkoista. Kaupungin tavoite on lisätä osuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Pyöräilyviikko sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtagit #jklpyöräilee, #wecyclejkl ja #pyöräilyviikko kannustavat fillaroimaan entistä enemmän!

Viikon tapahtumia julkaistaan Facebookissa. Käy klikkaamassa itsesi viikon yleiseen Facebook-tapahtumaan! Facebookia seuraamalla pysyt parhaiten kärryillä viikon suunnittelun etenemisestä.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja tukijoista

Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry vastaa viikosta. Viikko järjestetään Jyväskylän kaupungin sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rahoituksella. Viikko sisältyy JYPSin Fillarilla liikkeellä -hankkeeseen, joka toteutetaan liikkumisen ohjauksen valtionavulla.

Muita viikon järjestäjiä ovat JAPA ry, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Liikenneturva.

Viikon yhteistyökumppanit on esitelty etusivulla!

Toiminta koronan varalta

Pyöräilyviikon livetapahtumiin voi osallistua ainoastaan täysin terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa. Suosittelemme rokotuksen ottamista ennen osallistumista.

Järjestämään tai tukemaan Pyöräilyviikkoa?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Kun haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi, 041 544 2195.