Pyöräilyviikon suojelijana toimii tänä vuonna muusikko, hip hop -aktiivi ja hyvinvointivalmentaja Ossi Valpio.

Pyöräilyviikon suojelijana toimii tänä vuonna muusikko, hip hop -aktiivi ja hyvinvointivalmentaja Ossi Valpio. Kuva: Esa Ylijääskö.

Jyväskylän Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Suomen hienointa Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä jo 22. kerran.

Viikko tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Viikon jokaisena päivänä on tarjolla pyöräilyteemaisia tapahtumia. Ohjelmanumeroita on viikolla yhteensä 43.

Tämän vuoden Pyöräilyviikon valtakunnallinen teema on ”Liikennerauha”.

Viikon suojelijana toimii tällä kertaa muusikko, hip hop -aktiivi ja hyvinvointivalmentaja Ossi Valpio. Valpio avaa Pyöräilyviikon virallisesti Fillarifestareilla Kauppakadun pihakadulla lauantaina 4.5. klo 12.30.

Tule mukaan fillaroinnin juhlaviikolle!

Pyöräilyviikolla edistetään fillarilla kulkemista ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään fillarilla kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa ja voidaan merkittävästi lisätä. Pyörä on erityisesti taajamissa nopea, sujuva ja edullinen liikenneväline. Pyörällä kulkeminen myös parantaa terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää yhteiskunnan arvokasta omaisuutta, katutilaa. Fillaroiva taajama on menestyvä, terveellinen ja turvallinen.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi fillarilla liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € polkaistua kilometriä kohden. Tanskalaiset ovat selvittäneet, että jokainen pyörällä kuljettu kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 €. Lisätietoja pyörällä kulkemisen taloushyödyistä löytyy esimerkiksi täältä.

Tällä hetkellä pyörällä kuljetaan Jyväskylässä 16 % matkoista. Kaupungin tavoite on lisätä osuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.

Pyöräilyviikko sosiaalisessa mediassa

Löydät meidät Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtagit #jklpyöräilee, #wecyclejkl, #pyöräilyviikko, #jklpyöräilyviikko ja #jyväskylänpyöräilyviikko kannustavat fillaroimaan entistä enemmän!

Osa viikon tapahtumista julkaistaan Facebookissa. Ilmoittaudu ensimmäisenä viikon yleiseen FB-tapahtumaan! Facebook-sivua seuraamalla pysyt parhaiten satulassa viikon toiminnasta.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja rahoitus sekä tukijoista

Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry on viikon pääjärjestäjä.

Viikko toteutetaan Jyväskylän kaupungin sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rahoituksella. Viikko sisältyy JYPSin Pyörällä perille -hankkeeseen, joka on saanut Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Muita viikon järjestäjiä ovat JAPA ry ja Sisä-Suomen poliisilaitos.

Viikon yhteistyökumppanit on esitelty etusivulla!

Järjestämään tai tukemaan Pyöräilyviikkoa?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Kun haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi, 041 544 2195. Voit myös tutustua viikon yhteistyötarjoukseen.

Viikon julistetta saa vapaasti tulostaa esimerkiksi työpaikoille!