Pyöräilyviikko päättyy viikonlopun mittaisiin Fillaripäiviin. Fillaripäivät on kevennetty versio jo perinteisistä Fillarifestareista – tänä vuonna emme koronatilanteen vuoksi järjestä konsertteja tai isoja pyöräilymessuja.

Lauantain 12.9. Fillaripäivät sijoittuu Jyväskylän kävelykadulle Kompassin ympärille, Kompassille tulevalle tapahtumalavalle ja keskustaan. Päivään sisältyy 12 ohjelmanumeroa!

Tapahtumiin osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Halutessasi voit ilmoittautua Fillaripäiville ja kutsua kavereitasi mukaan Facebook-tapahtumassa.

Keskustassa järjestetään samaan aikaan Muotipäivät, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Jyväskylän keskusta täyttyy pyörällä liikkuvista

Fillaripäivät avaa Ilmavoimien puolesta klo 12 Ilmasotakoulun johtaja Henrik Elo. Samassa yhteydessä lavalla jaetaan Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat ja Jyväskylän vuoden 2020 lapsipyöräilypormestari Eemil Penttinen esiintyy ensimmäisen kerran.

Kävelykadulla on esittely- ja myyntitelttoja. Messuilla voi vaikkapa koeajaa monenlaisia pyörämalleja sekä tutustua kustomoituihin fillareihin ja uuteen tieliikennelakiin pyörällä kulkemisen kannalta. JYPSin teltalta voi esimerkiksi ostaa I Cycle JKL -teepaitoja ja -huppareita. Näytteilleasettajat on listattu täällä.

Lauantain huippukohta on Pyöräparaati klo 13–14. Paraatissa ajamme rauhallisesti kulkueena noin 9 km pitkin keskustan katuja.

Muotipäivien kanssa järjestetään Kompassin lavalla Sport Fashion Show. Lavan edustalla nähdään hienoja fillaritrial- ja BMX-esityksiä.

Päivä päättyy maailmanympäripyöräilijä Taneli Roinisen retkipyöräilyesitykseen ja varuste-esittelyyn.

Toimintaohjeita koronan varalta

Tapahtumaan voi osallistua vain täysin terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa!

Lauantain Fillaripäivien ohjelma 2020

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
12.00–15.00FILLARIPÄIVÄT12 ohjelmanumeron Fillaripäivä kävelykadulla!

Fillaripäivät Facebookissa.
Kävelykatu
12.00–12.15Fillaripäivien avausAvaajana Ilmavoimien puolesta Ilmasotakoulun johtaja Henrik Elo.

Jaetaan Jyväskylän vuoden 2020 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.

Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2020–2021 Eemil Penttinen esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä.
Kompassin lava
12.00–15.00FillarimessutNäytteilleasettajat kertovat toiminnastaan. Mukana mm. JYPS, Sisä-Suomen poliisilaitoksen fillaripoliisit, Liikenneturva, Iikan Pyörävarikko, Jyväskylän kaupungin Muksubussit, Classic Bike, Mixathlon...

JYPSin pisteellä voi esimerkiksi liittyä yhdistykseen kampanjahintaan. Myynnissä I Cycle JKL -teepaitoja ja -huppareita sekä JYPSin seuravaatteita!
Kävelykatu
12.00–19.00MuotipäivätMuotipäivillä monipuolista muotiin liittyvää ohjelmaa keskustassa!Keskusta
12.15–12.30BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi
12.30–12.45TrialpyöräilynäytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015.
Kompassi
12.45–12.50TanssiesitysSkillD Companyn Pro-ryhmä esiintyy!Kompassi
12.50Pyöräparaatin ohjeistusOhjeistetaan toiminta paraatissa.Kompassi
13.00–14.00Jyväskylän 10. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan kulkueena kaupungin kaduilla. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatissa ovat mukana mm. Fillarifestarien avaaja, Ilmasotakoulun johtaja Henrik Elo, ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2020.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua nettisivulla!

Paraatin nettisivu.

Paraati Facebookissa.
Kompassilta, noin 8 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.20Sport Fashion ShowLiikuntaan ja fillarointiin liittyvä muotinäytös!

Lisätietoja Muotipäivien nettisivulla.
Kompassin lava
13.30–13.45BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kompassi
13.45–14.00TrialpyöräilynäytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015.
Kompassi
14.00Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kompassi
14.00–14.30Fillarilla maailman ympäriSeikkailupyöräilijä Taneli Roininen kertoo matkastaan maailman ympäri.Kompassin lava
14.30–15.00Työpaja: bikepackingin varusteet ja pakkaaminenSeikkailupyöräilijä Taneli Roininen esittelee retkipyöräilyvarustustaan. Mitä kannattaa olla mukana ja miksi?Kompassin lava