Pyöräparaati on iloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena pitkin Jyväskylän katuja. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatiin osallistuvat mm. Pyöräilyviikon avaaja, Karjalan lennoston komentaja Timo Herranen, ja Jyväskylän vuoden 2020 lapsipyöräilypormestari.

Paraatia on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Paraati on aina kerännyt useampi sata osallistujaa. Kuvia vuoden 2019 paraatista löydät täältä.

Tule mankelillasi mukaan! Haasta paraatiin myös sukulaisesi, työtoverisi ja kaverisi – vaikkapa Facebook-tapahtumassa!

Lähtöpaikka, reitti ja paraatissa eteneminen

Paraatia varten kokoonnutaan kävelykadun Kompassille. Tämän vuoden reitti julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.

Paraatissa pyöräillään rauhallista vauhtia ja muita varoen ajoradoilla yhden kaistan leveydeltä. Pyritään pitämään letka yhtenäisenä.

Mukana paraatissa on sekä poliiseja että keltaisiin liiveihin pukeutuneita liikenteenohjaajia – muista noudattaa heidän ohjeitaan!

Porukalla paraatiin?

Haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin?

Ilmoittautuneet listataan tällä sivulla ja myös paraatissa voitte saada esimerkiksi yhtenäisillä asusteilla näkyvyyttä omalle toiminnallenne.

Mukaan voitte ilmoittautua nettilomakkeella!

Paraatiin ilmoittautuneet 2020

  1. JYPS ry
  2. Team Rynkeby God Morgon JyväskyläKuopio 2020