Pyöräilyviikko päättyy 2-päiväisiiin Fillarifestareihin. Lauantain 12.9. klo 11–17 festarit sisältävät useita ohjelmanumeroita ja sijoittuvat Jyväskylän kävelykadulle sekä keskustaan. Toimintaa riittää jokaiseen makuun!

Tapahtumiin osallistuminen on ilmaista ja kaikille avointa. Halutessasi voit ilmoittautua festareille ja haastaa kavereitasi mukaan myöhemmin julkaistavassa Facebook-tapahtumassa.

Samaan aikaan keskustassa järjestetään myös Muotipäivät.

Jyväskylän keskusta täyttyy pyöräilijöistä ja tapahtumista

Keskustan kävelykatualue Kilpisenkadulta Puistokadulle on varattu Fillarifestareille. Kadulla on Pyöräily ja hyvinvointi -messujen esittely- ja myyntitelttoja – saavu tutustumaan näytteilleasettajien tarjontaan!

Kompassille tulevalla tapahtumalavalla on luvassa on mm. musiikki-, tanssi- ja fillariesityksiä, Jyväskylän pyöräilyn edistämisen kunniamainintojen jakaminen, Jyväskylän vuoden 2020 lapsipyöräilypormestarin ensiesiintyminen, Muotipäivien kanssa järjestettävä Sport Fashion Show… Lavan edustalla nähdään esimerkiksi hienoja fillaritrial- ja BMX-esityksiä.

Pyöräparaatin aikana klo 13–14 täytämme useita keskustan katuja sadoilla pyöräilijöillä, livemusiikilla ja iloisella paraatimeiningillä.

Festarit ja samalla Pyöräilyviikon avaa Ilmavoimien puolesta Karjalan lennoston komentaja Timo Herranen.
 

Fillarifestarien ohjelma 2019

Vuoden 2020 ohjelma päivitetään näille sivuille elokuun alussa!

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien ensimmäinen päivä! Festareihin sisältyy 15 ohjelmanumeroa

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarit Facebookissa
Jyväskylän kävelykatu ja keskusta
11.00–17.00Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykatu täynnä pyöriä, varusteita, vaatteita, esittelyitä, tietoa pyöräilystä, testejä, kokeiluja, näytöksiä, musiikkia ja Cycle Chic -valokuvausta! Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja myynnissä ja -tarroja jaossa. Mukana mm. JYPS, JAPA ry, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus, Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenneturva, Ride Cycle Store, Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu, Keski-Suomen Hengitysyhdistys, Mixathlon, Kärcher-pyöräpesurit, Halonen Sport, Pyöräasiantuntija, Intersport keskusta, Araund-pyörävuokrauspalvelu, Häähnin maastopyöräily- ja ulkoilureitistö, Team Rynkeby, Puijon Pyöräpiste, Kuntokeskus Positive, Ruohonjuuri, Pieksämäen Vedenjakajareitistö, Jyväskylän Sydänyhdistys, Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys, ParkourAkatemia, Versona… Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden ja Keski-Suomen ELY-keskuksen edustajien kanssa voi jutella ajankohtaisista pyöräilysuunnitelmista.Kävelykatu
11.00–11.45Mentalisti ja taikuri Jose AhonenMentalisti ja taikuri Jose Ahonen esiintyy. Jose ottaa yleisön mukaan ja tekee psykologista taikuutta. Saako Jose sinut vakuutettua vai ei?

“Mentalisti Jose Ahonen tarjoaa viihdettä, joka ällistyttää vaativimmankin katsojan ja vie hurjalle matkalle mielikuvituksen sopukoihin.”

Esityksen tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
11.50–12.00SkillD:n tanssiesitysSkillD Companyn aikuisten valmennusryhmä Vibez esiintyy.Kävelykadun Kompassi
12.00–12.20Pyöräilyviikon avausAvaajana viikon suojelija, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Jaetaan Jyväskylän vuoden 2019 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.

Jyväskylän 2019 lapsipyöräilypormestari esiintyy ensimmäisen kerran ja hänelle luovutetaan vuodeksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittama pormestarin virkapyörä. Lapsipyöräilypormestarihaun tiedote.
Kävelykadun Kompassin lava
12.20–12.30SkillD:n tanssiesitysSkillD Companyn aikuisten valmennusryhmä Vibez esiintyy.Kävelykadun Kompassi
12.30–12.40Hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.

Tiedote hyväntekeväisyyspyöräilystä
Kävelykadun Kompassin lava
13.00–14.00Jyväskylän 9. PyöräparaatiIloinen kaikille avoin tapahtuma, jossa fillaroidaan rauhalliseen tahtiin kulkueena pitkin kaupungin katuja. Mukana on monenlaisia fillareita ja livemusiikkia! Osallistuminen on hauskaa ja samalla vaikutamme yhdessä pyörällä kulkemisen ja parempien pyöräilyolosuhteiden puolesta, kun teemme fillarointia näkyväksi isolla joukolla.

Paraatiin ovat tervetulleita kaikki pyörällä liikkuvat lapsista aikuisiin – osallistuaksesi tarvitset vain minkä tahansa fillarin! Halutessasi voit tuunata ja koristella pyörääsi tai vaikka pukeutua johonkin tavanomaisesta eroavaan hupaisaan asuun.

Paraatissa ovat mukana mm. Pyöräilyviikon suojelija, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, ja Jyväskylän lapsipyöräilypormestari 2019.

Entä haluaako yhdistyksesi, työpaikkasi tai joukkueesi ilmoittautua hyvän asian puolesta järjestettävään paraatiin? Voitte ilmoittautua nettisivulla!

Paraatin nettisivu

Paraati Facebookissa
Kävelykadun Kompassilta, noin 8 km kierros keskusta- alueella
13.00–13.10BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja näyttävät taitojaan.Kävelykadun Kompassi
13.15–13.25Fillaritrial-näytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015
Kävelykadun Kompassi
13.30–13.50Capoeira-esitysREAGL Capoeira Jyväskylä esiintyy.Kävelykadun Kompassi
13.55Pyöräparaatin paluuParaati palaa kävelykadulle.Kävelykadun Kompassi
14.00–15.00Ilmaiskonsertti: Emma Salokoski ja Jarmo Saari DuoEsiintymässä Emma-palkittu Emma Salokoski ja muusikko Jarmo Saari! Salokoski on pitkällä urallaan julkaissut kahdeksan albumia.

Konsertin tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
15.00–15.10Fillaritrial-näytösJYPSin polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.

Fillaritrial-ryhmän esitys JYPSin 80-vuotisjuhlissa 2015
Kävelykadun Kompassi
15.15–15.25BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-pyöräilyn harrastajat esittäytyvät ja näyttävät taitojaan.Kävelykadun Kompassi
15.30–16.00PyöräilyesittelyitäNäytteilleasettajien ja eri pyöräilylajien esittelyitä.Kävelykadun Kompassin lava
16.00–17.00Ilmaiskonsertti: PanssarijunaPanssarijuna on helsinkiläinen mehevää trauma bluesia soittava yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät blues, country, punk, folk ja rillumarei.

Konsertin tiedote
Kävelykadun Kompassin lava
17.00Katutapahtuma päättyy