Pyöräilyviikko avataan lukuisten ohjelmanumeroiden Fillarifestareilla Jyväskylän kävelykadulla ja keskustassa. Toimintaa riittää jokaiseen makuun!

Keskusta täyttyy pyöräilijöistä ja tapahtumista

Keskustan kävelykatualue Kilpisenkadulta Puistokadulle on varattu festareille. Kompassille tulee tapahtuma- ja konserttilava, jolla on jatkuvasti toimintaa. Kävelykadulla on Pyöräily ja hyvinvointi -messujen esittely- ja myyntitelttoja sekä tanssi-, trial- ja muita esityksiä. Pyöräparaatin aikana täytämme useita keskustan katuja sadoilla pyöräilijöillä, livemusiikilla ja iloisella paraatimeiningillä.

Festarit ja samalla vuoden 2019 Pyöräilyviikon avaa Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Hämäläinen osallistuu myös Pyöräparaatiin klo 13–14.

Halutessasi voit ilmoittautua festareille ja haastaa kavereitasi mukaan Facebookissa!

 

OHJELMA 2018 (vuoden 2019 tarkka ohjelma julkaistaan huhtikuun alussa)

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11:00–17:00Pyöräily ja hyvinvointi -messutKävelykatu täynnä pyöriä, varusteita, vaatteita, esittelyitä, tietoa pyöräilystä, testejä, kokeiluja, näytöksiä, musiikkia ja Jyväskylä Cycle Chic -valokuvausta! Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paitoja myynnissä ja -tarroja jaossa sekä liittyminen JYPS:iin kampanjahintaan. Mukana mm. JYPS, Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen ELY-keskus, Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenneturva, JAPA ry, KS Hengitysyhdistys, Ride Cycle Store, Puijon Pyöräpiste, Mixathlon, Team Rynkeby – God Morgon, Jyväsoptiikka, Halonen Sport, Rimedo / Spiuk, Mixathlon, Versona, Pelago Bicycles, Strider Suomi, XXL, Meijän Polku, Fincycling, T-Barbeque Smoker, Keski-Suomen retkeilyreitit maailmankartalle, Pieksamäen Vedenjakajareitistö, Hankasalmen Häähnin maastopyöräilyreitistö, Intersport Keskusta, Roskien lajittelun SM-kisat...

Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden ja Keski-Suomen ELY-keskuksen edustajien kanssa voi jutella ajankohtaisista pyöräilysuunnitelmista.
Kävelykatu
11:00–17:00Ilmaista pyöränhuoltoaXXL tekee ilmaisia pyörien kuntotarkastuksia ja pieniä huoltoja.XXL:n teltta, kävelykatu
11:00–13:00PyörähuutokauppaPolkupyöräkorjaamo.com huutokauppaa noin 50 käytettyä pyörää. Pyörillä ei pohjahintoja!Aren aukio
11:00–11:45Jakke Jääkarhun lastipyöräkiertue lapsille
Jakke on huolissaan jääkarhuystävistään ja haastaa Taika-Petterin tekemään hyviä valintoja tilanteen parantamiseksi. Luvassa riimiä, beatboxausta ja jonglöörausta.
Pyöräilyparaati
Kompassin lava
11:00–16:00Roskien lajittelun SM-osakilpailuVantaan Energian Roskien lajittelun SM-osakilpailuKävelykatu
11:50–12:00Tanssiesitys
SkillD Companyn PRO-ryhmä esiintyy. Ammattilaisista koostuva PRO -ryhmä toimii esikuvana muille SkillD Companyn esiintyville valmennusryhmille.
Pyöräilyparaati


Kompassi
12:00–12:20Pyöräilyviikon avausPyöräilyviikon virallinen avaus. Avaajana Jyväskylän Pyöräilyviikon suojelijan Anne Bernerin sijasta liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara. Jaetaan Jyväskylän vuoden 2018 pyöräilyn edistämisen kunniamaininnat.Kompassin lava
12:20–12:30TanssiesitysSkillD Companyn PRO-ryhmä esiintyy. Ammattilaisista koostuva PRO -ryhmä toimii esikuvana muille SkillD Companyn esiintyville valmennusryhmille.Kompassi
12:30–12:40Hyväntekeväisyyspyöräilyn tulosjulkistusJulkaistaan edellisen yön pyöräilyn tulokset.Kompassin lava
13:00–13:50Pyöräparaati
Lähtö Pyöräparaatiin! Ajetaan ohjatusti leppoisaan tahtiin paraati keskusta-alueella. Mukana monenlaisia fillareita, livemusiikkia ja rentoa tunnelmaa! Kaikki pyöräilevät ovat tervetulleita – osallistuaksesi tarvitset vain pyörän!
Pyöräilyparaati
Kompassilta, noin 8 km kierros keskusta- alueella
13:00–13:15AfrotanssiesitysSisi Majitu -ryhmän afrikkalaishenkinen tanssi- ja rumpuesitys.Kompassin
13:15–13:30Fillaritrial-näytösJYPS:in polkupyörätrial-ryhmä esiintyy.Kompassi
13:30–13:50Capoeira-esitysREAGL Capoeira esiintyy.
Kompassi
13:55Pyöräparaatin paluuParaati saapuu kävelykadulle.Kompassi
14:00–14:50Ilmaiskonsertti: Muuan mies
Muuan mies on rhythm and blues- ja reggaevaikutteista rytmimusiikkia ja iskelmällistä retrosointia yhdistelevä yhtye.
Pyöräilyparaati
Kompassin lava
14:50–15:10Fillaritrial-näytösJYPS:in polkupyörätrial-ryhmä esiintyyKompassi
15:10–16:00PyöräilyesittelyitäNäytteilleasettajien ja pyörälajien esittelyitä.Kompassin lava
16:00–17:00Ilmaiskonsertti: Le Roi
Le Roi on jyväskyläläinen yhtye, joka määrittelee musiikkinsa King Size Popiksi. Yhtyeen musiikissa on vaikutteita niin popista, rockista, kuin elektronisesta musiikista.
Pyöräilyparaati
Kompassin lava
17:00Katutapahtuma päättyy