Sunnuntain Fillarifestarit sijoittuvat Kirkkopuiston Paraatiaukiolle. Festareihin sisältyy yli kymmenen ohjelmanumeroa!

Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä JYPSiin kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteet ovat ostettavissa.

Pyöräilyyn ja liikuntaan liittyviä varusteita voi myydä sekä ostaa pyöräily- ja liikuntakirppiksella klo 13–16.

Huimanhauska Fillaripullingin MM-kisa poljetaan alkaen klo 13. Tule vetämään painoketjua tai seuraamaan näyttävää tapahtumaa!

Lapset ja lapsenmieliset voivat testata itseään taitoajoradalla ja puistosuunnistuksessa. Perhepyöräretki Jyväsjärven ympäri ajetaan klo 13–16.

Luvassa on myös hienot BMX-pyöräilyesitykset klo 15 ja 16.

Suomenkielisen räpin pioneerihahmo sekä samplerimuusikko Juhani Saksikäsi soittaa instrumentaalista tuotantoaan klo 15.15 alkaen.

Tervetuloa viettämään mukava päivä Kirkkopuiston kupeeseen!

Toiminta koronan varalta

Festareille voi osallistua ainoastaan täysin terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia ja riittävät etäisyydet osallistuttaessa. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.


Pyöräilyviikon ohjelma sunnuntaina 29.8.2021

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
9.00–10.00Pyörällä kirkkoonPyöräretki Vaajakosken kirkolta Koivuniemen leirikeskuksen kappelille, jossa messu alkaen klo 10. Messun jälkeen paluu takaisin. Matka suuntaansa noin 6 km.Vaajakosken evankelisluterilainen kirkko, Kirkkotie 11, Vaajakoski
10.00–13.00Tutustu maantiepyöräilyynJYPSin rauhallinen noin 3 tunnin maantiepyöräilylenkki. Pidetään useita taukoja, joilla kerrotaan maantiepyöräilystä ja sen harrastamisesta.

Maantiepyörä suositeltava ja kypärä pakollinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja maantiepyöräilystä JYPSin sivuilla.
Aren aukiolta, Puistokatu 1
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä!

Osallistuthan vain terveenä ja oireettomana! Paraatiaukiolla ja Kirkkopuistossa on runsaasti tilaa, joten turvavälit voidaan säilyttää. Käytä tarvittaessa maskia. Suosittelemme rokotusta ennen osallistumista.

Fillarifestarien nettisivu
Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Kirkkopuiston Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Kirkkopuiston Paraatiaukiolta
13.00–16.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily- ja liikuntakirppisTule myymään tarpeettomat pyöräilyyn ja liikuntaan liittyvät varusteesi tai tekemään löytöjä!

Myyntipaikat ovat ilmaisia ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä klo 12.30 alkaen. Myyntialueella on suojana tapahtumatelttoja sateen varalta. Myös joitain pöytiä on tarjolla. Ota varmuudeksi oma myyntialusta mukaan.

Kirppis Facebookissa
Kirkkopuiston Paraatiaukio
13.00–15.00FILLARIFESTARIT: Stark MM-fillaripulling 2021Kuka jaksaa pyöräillä pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen Stark Fillaripulling ja samalla polkupyöräpullingin MM-kisa 2021 polkaistaan Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä. Maksimipaino on noin 60 kg.

Sarjoina naiset ja miehet.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa!

Fillaripullingin tiedote

Fillaripulling Facebookissa
Kirkkopuiston Paraatiaukio
14.00–16.00FILLARIFESTARIT: Perhepyöräretki Rantaraitin ympäriKaikille avoin ja ilmainen perhepyöräretki. Matkan varrella käydään mm. Pitkäruohon lintutornilla ja parissa leikkipuistossa. Matka noin 14 km.

Lapset ovat mukana istuimissa, peräkärryissä, lastipyörissä tai ajavat itse.

Retkellä pidetään evästauko, joten pientä syömistä ja juomista kannattaa ottaa mukaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

Lisätietoja JYPSin perhepyöräretkistä
Kirkkopuiston Paraatiaukiolta
15.00–15.15FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
15.15–16.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: Juhani SaksikäsiFillareita ala-asteikäisestä asti rakennellut, nykyinen ammattimekaanikko, suomenkielisen räpin pioneerihahmo sekä samplerimuusikko Juhani Saksikäsi soittaa instrumentaalista tuotantoaan!

Juhanilta löytyy myös fillaribiisi.

Tiedote Juhani Saksikädestä
Kirkkopuiston Paraatiaukio
16.00–16.15FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Kirkkopuiston Paraatiaukio
17.00FILLARIFESTARIT: PäätösFestarit päättyvät, mutta Pyöräilyviikko jatkuu vielä viikon verran!