Sunnuntain Fillarifestarit sijoittuvat Kauppakadun pihakadulle Kirkkopuiston kohdalle. Festareihin sisältyy yli kymmenen ohjelmanumeroa.

Lapsille, nuorille, lapsenmielisille ja perheille on festareilla runsaasti ohjelmaa: esimerkiksi taitoajorata, puistosuunnistus, pyörien kuntotarkastusta, lasten ja nuorten pyöränhuoltokurssi, lasten ja nuorten liikennekoulutus sekä JYPSin Fillariakatemian toiminnan esittelyä. Festarien lasten toiminta on samalla osa Pyöräilyviikon leikkipuistokiertuetta.

Pyöränhuoltotaitoja voivat aikuisetkin harjoitella ilmaisella huoltokurssilla.

Hauskassa Jopo MM-fillaripullingissa pyritään vetämään Helkaman Isojopoilla raskas painoketju suoraksi – keistä leivotaan fillaripullingin vuoden 2023 maailmanmestarit?

BMX-näytöksissä jyväskyläläiset harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarien kanssa.

Klo 16–17 ilmaiskonsertissa esiintyy keskisuomalainen laulaja-lauluntekijä ja pyöräilijä iKoivisto!

Edellispäivänä kävelykadulla aloitetut Pyöräily ja hyvinvointi -messut jatkuvat. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä JYPSiin kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteet ovat ostettavissa.

Halutessasi voit ilmoittautua ja kutsua kavereitasikin festareille Facebook-tapahtumassa.

Tervetuloa viettämään mukava päivä Kirkkopuiston kupeeseen!


Pyöräilyviikon ohjelma sunnuntaina 7.5.2023

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
11.00–14.00Tutustu sorapyöräilyynAjetaan noin 3 tunnin tutustuminen sorapyöräilyyn pääasiassa hiekka- ja sorapintaisilla väylillä.

Pidetään muutamia taukoja sekä kerrotaan gravel- eli sorapyöräilystä sekä Nordic Gravel Series Jyväskylä -tapahtumasta 29.7.

Osallistua voi millä tahansa hiekkapintaisille väylille soveltuvalla pyörällä. Kypärän käyttäminen on pakollista. Suosittelemme pitkäsormisten käsineiden ja ajolasien käyttämistä.

Osallistujat jaetaan kevyempään ja nopeampaan ajoryhmään.

Järjestäjinä Nordic Gravel Series Jyväskylä ja JYPS.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen retkelle Facebookissa tai JYPSin Nimenhuudossa.
Kauppakadun pihakadulta Kirkkopuiston kohdalta
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä!

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarien Facebook-tapahtuma
Kauppakadun pihakatu Kirkkopuiston laidalla, Jyväskylä
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutEsittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä, fillarilla liikkumisesta, Pyöräilyviikosta ja Fillariakatemian toiminnasta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: LeikkipuistokiertuePyöräilyviikon leikkipuistokiertue polkaisee kuuteen lähipuistoon. Kiertueella järjestetään mukavaa pyöräilytoimintaa erityisesti lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Tapahtumiin sisältyy esimerkiksi taitoradalla ajamista ja omien pyöräilykykyjen testaamista sekä kyydityksiä kaupungin Muksubussilla. Taitoajoradan pyöräilleet saavat I Cycle JKL -fillaritarran. Heijastimettomiin fillareihin on tarjolla heijastinteippiä ja pinnaheijastimia sekä kuskeille liikennesääntövinkkejä.

Tapahtumiin kannattaa ottaa mukaan oma huollettu fillari ja kypärä. Jos omaa pyörää ei vielä ole, niin JYPSillä on tapahtumissa mukana muutama potkupyörä ja pienikokoinen lastenpyörä.

Leikkipuistokiertueen tiedote

Leikkipuistokiertue Facebookissa
Kirkkopuisto Kauppakadun pihakadun laidalla
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Pihakatu
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten ja lapsenmielisten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Pihakadulta
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Pihakadulta
12.00–15.00FILLARIFESTARIT: PyöränhuoltokurssiKaikille avoin ja ilmainen pyöränhuoltokurssi.

Kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan. Kouluttajina toimivat JYPSin kokeneet mekaanikot.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 6.5. nettilomakkeella.

Kurssille mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittutunutta!

Huoltokurssin Facebook-tapahtuma
Pihakatu
12.00–14.00FILLARIFESTARIT: Lasten ja nuorten pyöränhuoltokurssiAlle 18-vuotiaiden oma ilmainen huoltokurssi!

Kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 6.5. nettilomakkeella.

Kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittutunutta!
Pihakatu
12.00–12.30FILLARIFESTARIT:
Kulissin Rölli ja Metsänhenki
Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissin Rölli ja metsänhenki -musikaaliensemble esittää maistiaisia tulevan kesän röllimäisimmästä koko perheen musikaalista.

Kulissin nettisivut

Kulissi Facebookissa
Pihakatu
14.00–15.30FILLARIFESTARIT: Jopo MM-fillaripulling 2023Kuka jaksaa polkaista pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen, hauska ja näyttävä fillaripullingin MM-kisa 2023 ajetaan Pyöräilyviikon Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä.

Sarjoina ovat naiset ja miehet. Molempien sarjojen 3 parasta palkitaan MM-mitaleilla ja Helkaman tavarapalkinnoilla.

Tapahtuma ajetaan Helkaman Isojopoilla. Kisan muut tarvikkeet on lahjoittanut STARK. Kisaajat eivät tarvitse erityisiä varusteita osallistuakseen, normaalit ulkoiluvaatteet riittävät.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa!

Fillaripullingin tiedote

Fillaripullingin Facebook-tapahtuma
Pihakatu
14.15–15.45FILLARIFESTARIT: Lasten ja nuorten liikennekoulutusKOULUTUS ON PERUUTETTU SAIRASTUMISEN JOHDOSTA.


Alle 18-vuotiaiden sekä heiden perheidensä ja huoltajiensa oma liikennekoulutus!

Koulutuksessa opastetaan fiksuun ja turvalliseen fillarilla kulkemiseen taajamissa ja kaupungeissa. Koulutuksessa perehdytään pyöräilyn liikennesääntöihin sekä harjoitellaan ajamista käytännössä.

Koulutukseen sisältyy lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen pyöräilemistä omilla fillareilla keskustassa.

Osallistuvien alle 18-vuotiaiden kesken arvotaan 3 kpl I Cycle Jyväskylä -teepaitoja (arvo 20 €/kpl)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebookissa tai Nimenhuudossa.

JYPSin Fillariakatemian liikennekoulutusten nettisivu
Pihakadulta
15.30–15.35 ja 15.45–15.50FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytöksetJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarien kanssa.Pihakatu
16.00–17.00FILLARIFESTARIT: Musiikkiesitys: iKoivistoLaulaja-lauluntekijä ja pyöräilijä iKoivisto esiintyy!

iKoivisto on keskisuomalainen tarinankertoja, laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa on vaikutteita folkista, kantrista, americanasta ja bluesista maustettuna yrteillä, jotka on kerätty suomi-iskelmän laitapoluilta ja Suomenselän karujen vedenjakajaseutujen pikkutaajamista.

​Kiinnostus juurimusiikkiin syttyi asuessa Yhdysvaltojen Keskilännessä, mistä biiseihin on päätynyt myös suomalaissiirtolaisten elämäntarinoita. Joskus kappeleissa on aistittavissa häivähdys Edu Kettusta. Ääntä on verrattu Kari Tapioon, Johnny Cashiin, Willie Nelsoniin ja Neil Youngiin. Ota tuosta nyt selvää – tämä on itse kuultava.

iKoiviston nettisivut
Pihakatu
17.00FILLARIFESTARIT: PäätösFestarit päättyvät, mutta Pyöräilyviikko jatkuu vielä viikon verran!