Sunnuntain Fillarifestarit sijoittuvat Kirkkopuiston Paraatiaukiolle. Festareihin sisältyy yli kymmenen ohjelmanumeroa!

Lapsille, nuorille, lapsenmielisille ja perheille on festareilla runsaasti ohjelmaa: esimerkiksi taitoajorata, puistosuunnistus, pyörien kuntotarkastusta ja JYPSin Fillariakatemian toiminnan esittelyä. Klo 14–16 polkaistaan kevyt perhepyöräretki – retkelle voi halutessaan varata etukäteen Lastipyörälainaamon sähkölastipyörän.

Edellispäivänä kävelykadulla aloitetut Pyöräily ja hyvinvointi -messut jatkuvat Paraatiaukiolla. Pyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä ja fillarilla liikkumisesta sekä Pyöräilyviikosta, liittyä JYPSiin kamppistarjouksella, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteet ovat ostettavissa.

Klo 12–15 voi osallistua pyöränhuoltokurssille – ilmoittaudu mukaan!

Huimanhauska fillaripullingin MM-kisa 2022, Jopo MM-fillaripulling, poljetaan alkaen klo 14. Tule vetämään painoketjua tai seuraamaan näyttävää tapahtumaa! Lisätietoa tapahtumasta tiedotteessa ja Facebookissa.

Huimat BMX-pyöräilyesitykset koetaan klo 15.30 ja 15.50. Jopa pyörällä tehtyjä voltteja saatetaan nähdä.

Tervetuloa viettämään mukava päivä Kirkkopuiston kupeeseen!

Halutessasi voit ilmoittautua ja kutsua kavereitasikin festareille Facebookissa.

Toiminta koronan varalta

Festareille voi osallistua terveenä ja oireettomana. Muistetaan myös hyvä hygienia osallistuttaessa. Suosittelemme vähintään tuplarokotusta ennen osallistumista.


Pyöräilyviikon ohjelma sunnuntaina 8.5.2022

Mobiililaitteella vieritä ohjelmanäkymää sivulle nähdäksesi tapahtumakuvauksen ja -paikan.
AIKATAPAHTUMAKUVAUSPAIKKA
10.00–13.00Tutustu maantiepyöräilyynPyöräilyviikon ensimmäinen tutustuminen maantiepyöräilyyn. Toinen tutustuminen on keskiviikkona 11.5.

Ajetaan maantiepyöräilylenkki rauhallisella vauhdilla. Pidetään useita taukoja, joilla kerrotaan maantiepyöräilystä ja sen harrastamisesta.

Maantiepyörä suositeltava ja kypärä pakollinen.

Järjestäjänä JYPS.

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumassa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja maantiepyöräilystä JYPSin sivuilla
Aren aukiolta, Puistokatu 1, Jyväskylä
12.00–17.00FILLARIFESTARITFillarifestarien toinen päivä!

Fillarifestarien nettisivu

Fillarifestarit Facebookissa
Paraatiaukio, Kirkkopuisto, Jyväskylä
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräily ja hyvinvointi -messutEsittelytelttoja, fillareita, varusteita, tietoa pyöräilystä ja kokeiluita!

Messujen näytteilleasettajat
Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Pyöräilyviikon ja JYPSin esittelypistePyöräilyviikon ja JYPSin teltalla voi esimerkiksi kysellä pyöräilystä, fillarilla liikkumisesta, Pyöräilyviikosta ja Fillariakatemian toiminnasta, liittyä yhdistykseen kampanjahintaan, ostaa Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -logollisia vaatteita sekä noutaa ilmaiseksi useiden Keski-Suomen paikkakuntien I Cycle -pyörätarroja. Myös yhdistyksen ajovaatteita on ostettavissa.Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten pyörien kuntotarkastusKuntotarkastetaan ja kevythuolletaan lasten pyöriä.Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten taitoajorataJYPS Fillariakatemian taitoajorata lapsille ja lapsenmielisille.

Oma pyörä mukaan! Paikalla on myös lainattavissa ja testattavissa muutamia perheen pienimpien potkupyöriä sekä lasten maastopyöriä.
Paraatiaukio
12.00–17.00FILLARIFESTARIT: Lasten puistosuunnistusLasten oma kuvasuunnistus Kirkkopuistossa. Suunnistaa voi liikkuen fillarilla tai jalan.Paraatiaukiolta
12.00–15.00FILLARIFESTARIT: PyöränhuoltokurssiKaikille avoimella ja ilmaisella kurssilla opetellaan pyörän kunnossapitämisen, säätämisen ja huoltamisen perusteita. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi öljyämisiä, vaihteiden ja jarrujen säätämistä sekä renkaiden, sisäkumien ja muiden kuluvien osien vaihtamista. Sisältöä muokataan osallistujaryhmän mukaan. Kouluttajina toimivat JYPSin kokeneet mekaanikot.

Ilmoittautumiset kurssille viimeistään 7.5. nettilomakkeella. Kurssille mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Kurssi Facebookissa
Paraatiaukio
14.00–16.00FILLARIFESTARIT: PerhepyöräretkiKaikille avoin ja ilmainen perhepyöräretki. Retkellä käydään mm. Viitaniemen liikennepuistossa. Matka on noin 12 km.

Lapset ovat mukana istuimissa, peräkärryissä, lastipyörissä tai ajavat itse.

Retkellä pidetään evästauko, joten pientä syömistä ja juomista kannattaa ottaa mukaan.

Huom! Voit halutessasi kokeilla retkellä Lastipyörälainaamon sähkölastipyörää. Jos haluat kokeilla lastipyörää, niin ole viimeistään torstaina 5.5. yhteydessä lainaamoon!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Facebook-tapahtumassa tai JYPSin Nimenhuudossa.

Lisätietoja JYPSin perhepyöräretkistä
Paraatiaukiolta
14.00–15.30FILLARIFESTARIT: Jopo MM-fillaripulling 2022Kuka jaksaa polkaista pisimmälle vedettävän painon kanssa? Leikkimielinen, hauska ja näyttävä fillaripullingin maailmanmestaruuskisa 2022 polkaistaan Pyöräilyviikon Fillarifestareilla.

Fillaripullingissa pyörien perään on kiinnitetty painoketju. Tarkoitus on vetää ketju noin 20 metrin matka maaliin asti (full pull) – tai ainakin pidemmälle kuin samassa lähdössä polkeva toinen osallistuja. Vedettävä paino lisääntyy matkan edetessä.

Sarjoina ovat naiset ja miehet. Molempien sarjojen 3 parasta palkitaan MM-mitaleilla ja Helkaman tavarapalkinnoilla.

Tapahtuma ajetaan Helkaman Isojopoilla. Kisan muut tarvikkeet on lahjoittanut STARK. Kisaajat eivät tarvitse erityisiä varusteita osallistuakseen, normaalit ulkoiluvaatteet riittävät.

Tule osallistumaan ilmaiseksi tai seuraamaan hauskaa tapahtumaa! Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Fillaripullingin tiedote

Fillaripulling Facebookissa
Paraatiaukio
15.30–15.40 ja 15.50–16.00FILLARIFESTARIT: BMX-pyöräilynäytösJyväskyläläiset BMX-harrastajat esittäytyvät ja tekevät monenlaisia temppuja fillarin kanssa.Paraatiaukio
16.00–16.10FILLARIFESTARIT: Stand up -esitys: Jussi GustafssonJussi Gustafsson on jyväskyläläistynyt harrastajateatterinäyttelijä, stand up -koomikko ja Ken on heistä kaikkein hauskin? -kilpailun semifinalisti vuodelta 2008.

Fillarifestareilla hän tekee paluun lauteille useamman vuoden mittaiseksi venyneen taiteellisen tauon jälkeen.
Paraatiaukio
17.00FILLARIFESTARIT: PäätösFestarit päättyvät, mutta Pyöräilyviikko jatkuu vielä viikon verran!