Info

//

INFO

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 6.–14.5.2017

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko on osa valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Viikkoa vietetään maassamme 27. kerran ja teemana tänä vuonna on Pyörällä kulkee kaikki.

Viikon tavoitteena on pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden edistäminen. Pyöräilyviikolla eri puolilla Suomea järjestetään retkiä, lenkkejä, kilpailuja, seminaareja ja muita pyöräilytapahtumia. Ennen muuta viikon aikana tietysti fillaroidaan!

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko

Viikkoa suojelee kansanedustaja Anne Kalmari.

Jyväskylän seudulla Pyöräilyviikkoa vietetään 15. kertaa. Luvassa on jälleen upea ja monipuolinen kattaus pyöräilytapahtumia! Pyöräilyviikkomme on aina ollut Suomen laajin, näyttävin ja suosituin. Viikkoa suojelee tänä vuonna kansanedustaja Anne Kalmari.

Pyöräilyviikkomme sisältää 74 tapahtumaa. Muutamaa lukuun ottamatta tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Viikko tulee olemaan taas kerran todellista pyöräilyn ilotulitusta. Ohjelmaan sisältyvät mm. lukuisat lenkit ja retket, maantiepyöräily- ja huoltokurssit, Vaikuttajien Pyöräily, Harju MTB, Yöpyöräily sekä teemapäivät Pyörällä kauppaan, töihin ja kouluun. Viikko päättyy huippusuosittuun Jyväskylän 14. Kuvasuunnistukseen.

Toimintaa on varmasti jokaiseen makuun ja kaiken ikäisille! Löydät meidät myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Hashtag #jklpyöräilee kannustaa meitä kaikkia pyöräilemään entistäkin enemmän tänä keväänä!

Fillarifestarit 6.7.5.

Viikko käynnistyy huikeilla Fillarifestareilla! Lauantaina 6.5. Fillarifestarit sisältää 20 ohjelmanumeroa täyttäen Jyväskylän kävelykadun ja keskustan monipuolisella ja näyttävällä toiminnalla. Luvassa on mm. ilmaiskeikkoja, Pyöräilymessut ja jopa 1000 osallistujan Pyöräparaati.

Fillarifestarit jatkuvat sunnuntaina 7.5. rennolla koko perheen tapahtumakokonaisuudella Kauppakadun pihakadulla Kirkkopuiston kupeessa. Luvassa on mm. pyöräilypiknik, pyörien koeajoa, pyöränhuoltoa ja paljon muuta. Päivään sisältyy 17 ohjelmanumeroa.

Fillarifestareiden jälkeen viikko jatkuu monipuolisen ohjelman merkeissä, josta jokaiselle löytyy jotain!

Pyöräilyviikolla edistetään pyöräilyä ja pyöräilyolosuhteita

Pyöräilyviikkoa järjestetään pyörällä kulkemisen edistämiseksi ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi. Pyöräily on liikennemuoto, jonka osuutta matkoista kannattaa merkittävästi lisätä. Pyörällä kulkeminen esimerkiksi parantaa ihmisten terveyttä, vähentää päästöjä ja säästää tilaa.

Pyörällä liikkumisen edistäminen on kunnille erittäin kannattavaa. Helsingissä tehdyn tutkimuksen perusteella yksi pyöräilyyn investoitu euro tuo yhteiskunnalle takaisin jopa 8 €. WHO:n mukaan jokainen uusi pyörällä liikkuva säästää yhteiskunnan terveysmenoja 0,7 € ajettua kilometriä kohden.

Pyöräilyviikon järjestäjät ja tukijat

Pääjärjestäjinä toimivat Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry ja Jyväskylän kaupunki. Tapahtumia ovat mukana järjestämässä myös mm. JAPA ry, Liikenneturva, Sisä-Suomen poliisilaitosJyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta, Suomen käsityön museo ja Keski-Suomen Näkövammaiset.

Viikko järjestetään pääasiassa Jyväskylän kaupungin rahoituksella sekä Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavulla osana Keski-Suomi pyöräilee -hanketta.

Mukaan Pyöräilyviikolle?

Pyöräilyviikko järjestetään suurelta osin vapaaehtoisvoimin. Mikäli haluat tulla mukaan järjestämään huikeaa viikkoa, tukemaan viikkoa taloudellisesti tai sinulla on muuta asiaa, niin ota yhteyttä: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195 tai Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (at) jyps.fi, 040 778 0541.